2019-07-24 09:41

Cum recunoşti o sticlă de WHISKY CONTRAFĂCUT

 |  13:49
Cum recunoşti o sticlă de WHISKY CONTRAFĂCUT

Nu este foarte greu sa faci diferenta intre o sticla de whisky original si unul contrafacut si ar fi bine sa verifici cateva elemente esentiale inainte sa scoti banii din buzunar.

Verifică timbrul

Cei care vând whisky contrafăcut obişnuiesc să pună băutura falsă în sticlele originale. Verifică dacă timbrul este intact sau dacă este lipit peste unul mai vechi.

Verifică nivelul de umplere

Cantitatea de whisky din sticlă este un indicator al originii băuturii. De cele mai multe ori, variantele originale sunt pline doar până la jumătatea gâtului sticlei, iar în cazuri rare până la gât. O sticlă prea plină poate fi semn că băutura este contrafăcută.

Verifică eticheta

Chiar dacă ţi se pare ciudat, dacă cumperi o sticlă de whisky scump atunci este bine să verifici cu o lupă eticheta. Uită-te după claritatea imaginii. Această trebuie să fie clară, fără dungi fine verticale.

Citeşte eticheta

Poate părea absurd, dar etichetele sticlelor de whisky contrafăcute conţin texte greşite. O literă în plus, denumiri scrise incorect sau formulări anapoda pot da de gol infractorii.

Verifică fundul sticlei

Whiskyul îmbuteliat înainte de 1970 va afea sedimente pe fund. Lipsa acestora este un semn că sticla a fost reumplută cu altă băutură.

Învârte sticla

Dacă învârţi sticla şi capacul pare să se desprindă, dacă eticheta se dezlipeşte pe la colţuri sau suferă alte modificări este bine să iei în considerare că ai în faţă un produs contracfăcut. Bradurile serioase sunt foarte atente şi la aceste aspecte.

Documentează-te

Caută pe internet site-ul producătorului şi, apoi, verifică dacă toate elementele se potrivesc cu produsele expuse online. Nuanţele de culoare ale capacului sau etichetei trebuie să fie la fel, fontul folosit pentru scriere trebuie să fie acelaşi.

Agită sticla

Whisky-ul de calitate, cu peste 40% concentraţie alcoolică va face bule care vor rezista 20-30 de secunde. Dacă acestea dispar imediat înseamnă că în sticlă este altceva.

Uită-te la margini

Dacă cumperi o sticlă veche de whisky este suficient să te uiţi la marginile etichetei. Vei observa dacă a fost lipită din nou, pentru că se vor vedea urme proaspete de adeziv.

Cântăreşte sticla

Falsificatorii folosesc sticle mai uşoare pentru a îmbutelia băutura contrafăcută. Nu trebuie decât să cântăreşti în mână produsul şi îţi vei da seama de greutate, potrivit gustarte.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Circuitul apei în natură Era o perioadă nasoală de pe vremea lui Ceaşcă. Nu se găsea nimic, întuneric, lume supărată şi două ore de program la TV. Eram printr-a opta, începusem să iau gustul tăriilor şi trăgeam cîte una cînd veneau băieţii pe la mine, la un pocheraş, ca să mi ia banii. De regulă pierdeam, veneau în echipă, mă făceau frumos şi cu stil; abia după cîţiva ani mi-am dat seama. Totuşi, odată, nu se ştie cum şi prin ce minune divină, după ce am pierdut tot, ba chiar eram aproape gata şi cu ce mai furasem din monedele de 3 lei pe care bătrînii le economiseau într-o sticlă de lapte, am început să cîştig. De bucuria ineditului, sau poate în urma vreunui pariu, asta nu mai ştiu, am considerat că sînt bun de cinste şi am sacrificat sticla de whisky pe care ai mei o aveau în sufragerie, pusă bine la vedere, în vitrină
10 Dec 2015 |

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray