2019-07-19 15:29

Cum să ai o MANICHIURĂ perfectă în 5 PAȘI

 |  20:50
Cum să ai o MANICHIURĂ perfectă în 5 PAȘI

Manichiura perfecta se poarta in orice anotimp, insa mai cu seama vara atunci cand sandalele ne expun picioarele si nimic nu ruineaza mai rau tinuta unei doamne decat lacul sarit de pe unghii, cuticulele crescute sau unghiile neingrijite. Insa, atentia merge in egala masura si asupra mainilor pentru ca o zi petrecuta la piscina sau la malul marii pot strica aspectul manichiurii inca de la inceputul vacantei, iar asta, pentru o doamna cocheta poate fi o drama ce necesita preventie serioasa.

Înainte de toate, mâinile trebuie curățate și spălate cu apă și săpun. Apoi hidratate cu o cremă specială.

    - Cuticulele – se înmoaie mai întâi cu ajutorul unui ulei, apoi se împing cu un bețișor din lemn, special pentru manichiură, paralel cu unghia. Tamponezi cu o dischetă, pentru a înlătura surplusul de ulei de pe unghie. Pentru cuticulele prea mari sau uscate, apelezi la o forfecuță, dezinfectată. Ai grijă, nu le tăia complet! Acestea au rolul de a proteja unghia de infecții.

   -  Pilirea unghiilor–este indicat să folosești o pilă din carton de abrazitate 180. Pilești dinspre părțile laterale spre centru, într-o singură direcție, cu mișcări ușoare. Lungimea și forma unghiei tu le alegi!

Reține: dacă vrei unghii pilite drept, trebuie să le ai scurte. Dacă nu, urmează forma unghiei.

    - Degresarea unghiei – cu ajutorul unui șervețel îmbibat în alcool – sub unghie și în zona dintre unghie și piele.

    - Base coat – „e momentul să-l aplici, mai întâi pe vârful unghiei și chiar sub ea, apoi pe toată suprafața. Sfat! Nu ezita, aplică chiar două straturi dacă ai unghii subțiri, crăpate”, ne învață specialistul Jessica Vartoughian.

   - Culoare – după ce ți-ai ales culoarea preferată, poți s-o aplici în două straturi. Mai întâi pe vârful unghiei, apoi pe întreaga suprafață. Închei cu un strat de top coat care ajută la uscarea rapidă a lacului de unghii, fixează culoarea și, totodată, păstrează luciul. Înlătură surplusul cu ajutorul unui bețișor de cuticule învelit în puțină vată sau din cel pentru urechi, umezit în acetonă. Ai grijă, să nu ștergi și lacul de pe unghii!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray