2020-07-06 21:28

Cum să faci corect piața ca să fii sănătos! 5 SFATURI de la nutriționist

 |  13:07
Cum să faci corect piața ca să fii sănătos! 5 SFATURI de la nutriționist

Sănătatea și silueta suplă pornesc întotdeauna de la ce și cât mâncăm și, implicit, de la ce produse alegem să cumpărăm de pe rafturile magazinelor. Celebrul nutriționist al vedetelor de la Hollywood, Gianluca Mech, ne oferă 5 sfaturi prețioase pentru a putea face piața într-un mod cât mai sănătos cu putință.

1. Încercați întotdeauna să cumparați produse locale!

“Uitați-vă întotdeauna la țara de proveniență și cumpărați fructe și legume care provin din România! Cele crescute de țărani în grădinile proprii sunt mult mai sănătoase decât cele aduse în containere de peste hotare, crescute în sere și stropite cu tot felul de pesticide sau substanțe chimice pentru a rezista mai mult. Recomand tuturor să facă cumpărăturile în piețe și nu în supermarketuri și să cumpere doar acele fructe și legume de sezon”, spune Gianluca Mech.

2. Mirosiți fructele și legumele înainte să le cumpărați!

“Produsele de calitate au în general un miros foarte plăcut. Mirosiți roșiile, castraveții sau ardeii înainte să le cumpărați. Astfel vă veți da seama dacă cumpărați legume tratate sau pe cele adevărate, crescute în grădina de la țară”, spune Gianluca Mech.

3. Nu cumpărați cele mai mari fructe și legume de pe tarabă!

“Cu toate că fructele și legumele de dimensiuni mai mari pot fi mai atractive, e recomandat să le cumpărați pe cele mai mici. Nu doar că au un gust mult mai intens ci au și o cantitate mult mai mare de nutrienți”, spune specialistul.

4. Cumpărați fructele și legumele întregi, nu tăiate!

“În momentul în care sunt tăiate, fructele și legumele încep să piardă din cantitatea de apă, nutrienți, vitamine și antioxidanții. Țineți minte că fructele și legumele se cumpără doar întregi”, declară Gianluca Mech.

5. Dacă sunteți la dietă evitati fructele și legumele care au o cantitate mare de carbohidrați!

“Dacă țineți la siluetă sau sunteți într-o perioadă în care vreți să slăbiți câteva kilograme, atunci mare atenție la ceea ce cumpărați. Spre exemplu, alegeți mai degrabă mere, ananas și kiwi, care au 9-10 grame de carbohidrați/100 de grame de produs, decât bananele și mango, care au 12.6 – 15.4 grame de carbohidrați la aceeași cantitate de produs. Dacă vorbim însă despre legume, este recomandat să înlocuiți cartofii și morcovii cu varză și roșii”, adaugă specialistul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz