2020-01-21 01:52

Cum să-i ajutăm pe copii să nu mai aibă teamă de dentist

 |  18:41
Cum să-i ajutăm pe copii să nu mai aibă teamă de dentist

În general, copiii preiau frică de dentist în mod nejustificat, de la părinţii lor sau de la prietenii din jur, este de părere medicul stomatolog Oana Florea.. Cei mici ajung să deprindă această teamă chiar înainte de a ajunge practic într-un cabinet stomatologic. Aici intervine rolul părinţilor lor de a-i obişnui din timp cu vizitele la specialist şi cu faptul că acele controale medicale vin în folosul lor, ajutându-i să aibă dinţi frumoşi şi sănătoşi.

 “În primul rând, trebuie menţionat că teama de dentist este, în general, o temere învăţată de la părinţi sau de la copiii din jur (din parc, de la grădiniţă). Mă refer la situaţia în care celui mic îi este frică din start, fără să fi ajuns în cabinetul medicului stomatolog. Aşadar, sta în sarcina părintelui să-şi schimbe el însuşi atitudinea faţă de acest domeniu, încercând să creeze o atmosferă pozitivă legată de medicină dentară în general. Este bine să meargă alături de cel mic la controale preventive, pentru a se obişnui cu atmosfera din cabinet, şi să nu meargă doar când deja există probleme, iar prima experienţă a celui mic va fi direct tratamentul în cauză”, susţine dr. Oana Florea.

Prima vizită la dentist este una specială şi nu ar trebui să aibă loc odată cu apariţia primei carii. Aceasta este o simplă întâlnire pentru acomodare cu mediul, cu aparatura, cu mirosul, cu lumina şi împrietenirea cu medicul care urmează să-i devină parte din anturaj. Acesta poate să-i facă un periaj cu o pastă cu gust bun. Astfel copilul va înţelege că la dentist nu se întâmplă nimic rău. “Dacă este un copil foarte mic, este recomandat ca la prima şedinţă părintele să stea în scaunul dentar şi să ţină copilul în braţe, părintele îndepărtându-se treptat la şedinţele următoare”, declară medicul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray