2020-07-11 17:49

Cum să NU ne atingem fața în această perioadă (Video)

 |  16:05
Cum să NU ne atingem fața în această perioadă (Video)

Psihologii și nu numai ei explică faptul că, atunci când ne atingem faţa nu facem altceva decât să ne calmăm. Și, atunci, cum să evităm atingerea feței, așa cum ni se spune, de când cu pandemia, să facem?

„Nu ne putem abţine, este în ADN-ul nostru, simţim un impuls s-o facem. Ştim asta, fiindcă oamenii îşi ating faţa încă de la stadiul de fetus”, spune psihologul Natasha Tiwari. Și chiar explică acest lucru, într-un video, prezentat de BBC - https://www.youtube.com/watch?v=ujXdM4zni4A

Prin urmare, de fiecare dată când îţi spui să nu-ţi mai atingi faţa, că te vei îmbolnăvi dacă îţi atingi faţa, îţi spui de fapt să faci ceva cu totul nefiresc!

Potrivit explicațiilor psihologului, atunci când ne atingem faţa nu facem altceva decât să ne calmăm, atunci când atingem anumite zone ale feţei, activăm anumite puncte de presiune, care la rândul lor activează ceea ce se numeşte sistemul nervos parasimpatic, cel care ne redă calmul interior.

Anumite obiceiuri

Ironia este că exact în momentele în care este crucial să nu-ţi atingi faţa, mintea încearcă să te protejeze inconştient. Făcând lucruri pe care le ştie, se va adapta, aşa că în mod inconştient, îţi vei duce mâna la faţă. Totuși cum se poate evita? Se pot dezvolta anumite obiceiuri în privinţa modului în care ne folosim mâinile, aşa că în loc să ne ducem mâinile spre față, să ne facem un obicei din încrucişarea degetelor şi plasarea mâinilor în poală…Desigur că, afându-ne în mers, partea cu poala e cam dificilă! Așa că le putem duce la spate, la ceafă, etc. Cu siguranță nu se poate renunța rapid la acest obicei aflat adânc în AND-ul nostru, dar se poate încerca.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz