2020-06-02 18:56

Cum să scoţi PETELE galbene, de deodorant, de pe haine

 |  17:40
Cum să scoţi PETELE galbene, de deodorant, de pe haine

Petele albe de pe tricourile negre sau petele galbene de pe bluzele albe iti dau batai de cap? Daca nu vrei sa apelezi la inalbitorii din comert, exista cateva metode naturale de a scoate petele de pe haine, folosindu-te de ceea ce ai prin bucatarie.

Acizii dizolvă legăturile dintre proteine, alcaliu şi aluminiu – substanţe care sunt răspunzătoare pentru apariţia petelor pe haine, insa atentie!  Pot afecta ţesăturile delicate, cum ar fi mătasea sau hainele colorate. Printre cei mai eficienţi acizi se numără ingredientele naturale, cum ar fi sucul de lămâie, oţetul sau banala sare de bucătărie.

Petele de deodorant de pe haine mai pot fi scoase cu: 

1. Bicarbonat de sodiu – se amestecă 3 părţi de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă până se obţine o pastă. Se aplică pasta pe pată şi se freacă zona respectivă cu o periuţă de dinţi. La final se clăteşte bluza cu apă caldă sau se introduce în maşina de spălat, potrivit csid.ro.

2. Suc de lămâie – se amestecă părţi egale de suc de lămâie cu apă, se aplică soluţia pe pată, se lasă 10-15 minute să acţioneze, apoi se freacă uşor zona pătată cu o periuţă de dinţi. Se clăteşte bluza cu apă caldă sau se introduce în maşina de spălat.

3. Sare – se combină cantităţi egale de sare cu apă până se obţine o pastă sau un lichid mai vâscos. Se aplică pe zona pătată, apoi se lasă să acţioneze minimum 60 de minute. După aceea se clăteşte bluza cu apă fierbinte.

4. Peroxid de hidrogen (apă oxigenată) – se amestecă părţi egale de apă şi peroxid de hidrogen şi se aplică soluţia pe pată. Se lasă să acţioneze 15-20 de minute, apoi se clăteşte bluza cu apă caldă sau se introduce în maşina de spălat. Atenţie! Soluţia aceasta are efect de înălbitor, aşa că trebuie folosită doar pe hainele de culoare albă.

5. Oţet – se amestecă două linguri de oţet cu un pahar de apă, se aplică pe pată şi se lasă să acţioneze câteva ore. După aceea se clăteşte cu apă caldă sau se introduce în maşina de spălat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine