2019-10-16 02:45

Cum să speli fructele ca să scapi de PESTICIDELE de pe coajă

 |  16:02
Cum să speli fructele ca să scapi de PESTICIDELE de pe coajă

Pentru a indeparta pesticidele aflate pe coaja fructelor, in special a citricelor, ai nevoie de un ingredient foarte ieftin, pe care il gasesti oriunde si anume - bicarbonatul de sodiu.

Potrivit unui studiu recent publicat in „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, folosirea bicarbonatului de sodiu este cea mai buna metoda de a scapa de acele substante chimice nedorite de pe fructele pe care le mananci. Oamenii de stiinta, scrie rd.com, au aplicat trei metode diferite de spalare la un lot de mere Gala: inalbitor, bicarbonat de sodiu sau apa simpla de la robinet. Apoi cercetatorii au urmarit nivelurile pesticidelor pe parcursul procesului.

Se pare ca bicarbonatul de sodiu (folosit in gastronomie, cat si pentru curatare sau ca ingredient in pasta de dinti) este foarte bun la descompunerea a doua tipuri de pesticide, in special: tiabendazolul si phosmetul. Dar aceasta nu este, in mod deosebit, o abordare care se potriveste in toate cazurile, pentru ca bicarbonatul de sodiu s-ar putea sa nu aiba acelasi efect asupra altor substante chimice.

In plus, bicarbonatul de sodiu nu poate ajunge la pesticidele care au patruns in coaja fructelor, chiar daca produsul a fost spalat. Cu alte cuvinte, „solutia nu este o garantie a unei gustari care nu contine deloc pesticide”, scrie Popular Science, citata de exquis.ro. Cu toate acestea, nu strica sa incerci sa iti speli merele cu o solutie din bicarbonat de sodiu si apa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-30Parerea ta...

ANONIM
30 Ian 2018

DE CE SE ACCEPTA IMPORTUL UNOR ASTFEL DE FRUCTE ??????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray