2020-07-06 21:29

Cum să-ți alegi rujul ideal pentru ziua nunții

 |  15:15
Cum să-ți alegi rujul ideal pentru ziua nunții

Supraestimată sau nu, ziua nunţii este... ziua nunţii, iar pentru asta ne vom dori să arătăm cel puţin...perfect! De aceea începem să o plănuim cu mai bine de un an înainte, dăm fuga la toate raioanele de la târgurile de nunţi să vedem ce este în tendinţe pentru noul an, ne căutăm cea mai frumoasă locaţie, cel mai delicios tort, cea mai deosebită rochie şi cei mai comozi pantofi. Dar lucrurile nu se termină nici pe departe aici.

Începem apoi să ţinem diete - că doar trebuie să slăbim 2-3 kilograme înainte de nuntă -, să facem puţin sport, să căutăm culoarea pentru rochiile domnişoarelor de onoare, buchetul, invitaţiile, coafură, manichiura, pedichiură, machiajul, rujul perfect, etc. În acest ritm vom ajunge în scurt timp la epuizare completă. De aceea este extrem de important să apelăm la specialişti, care să fie alături de noi pas cu pas şi să ne ajute cu cele mai profesioniste sfaturi. Katiuşa Popovici, make-up artist profesionist ne vorbeşte despre rujurile indicate pentru mirese, un subiect delicat ţinând cont de multitudinea de pupici care se oferă şi se primesc în această zi. Miresele nu pot risca ca tocmai rujul lor să fie cel de pe fetele tuturor invitaţilor, de aceea trebuie să se gândească de două ori înainte de a face o decizie în această privinţă.

Cum să-ți alegi rujul ideal pentru ziua nunții
zoom

„Împreună cu o rochie minunată şi o coafură romantică, urma perfectă a rujului este o parte esenţială a look-ului tău din ziua cea mare. De aceea, atunci când faci alegerea rujului perfect trebuie să iei în considerare toate aspectele: textura, luminozitatea, culoarea tenului tău, rezistenta rujului , modul de aplicare, etc.”, afirma make-up artistul Katiuşa Popovici.  ,,În ceea ce priveşte textura rujului, deşi rujurile mate au o rezistenţă mult mai mare, eu personal prefer pentru machiajul miresei rujurile cremoase, hidratante cu o strălucire aparte”, completează Katiuşa Popovici.

#1 Nude

„În general, nude-ul este o nuanţa pe care o aleg multe mirese pentru că nu vor să iasă prea mult în evidenţă sau să folosească o culoare dar pe care o vor regreta în câţiva ani. Este o idee bună, dar doar atât timp cât vi se potriveşte. Dacă acesta arata după ce l-ai aplicat ca şi când ţi-ai fi şters buzele, nu este nude-ul potrivit pentru tine. În schimb, o nuanţă mai frumoasă a nude-ului ar putea fi nude-ul ciocolată, o idee mai sclipitoare şi mai deschisă decât culoarea buzelor tale, care s-ar putea să ţi se potrivească perfect”, spune make-up artistul Katiuşa Popovici.

„Dacă ai optat pentru un machiaj mai strident de genul smoky eyes, atunci ar fi bine să alegi o nuanţă neutră a rujului, care să nu atragă prea mult atenţia. Oricum aceasta se va îndrepta asupra ochilor, iar excesul nu este niciodată o idee bună în ziua nunţii. Sfat: „Optează pentru un ruj nude mai sofisticat, poate cu o urmă de sidef sau o strălucire aparte, nude-ul mat nu prea este recomandat în această zi”, explica make-up artistul Katiuşa Popovici.

Atunci când intreagul aspect este unul romantic, un ruj nude-roz strălucitor este ideal pentru a-ţi completă make-up- ul. Acesta îţi va evidenţia partea gingaşa, naturală, feminină şi va cochetă cu soarele pentru a-ţi arata frumuseţea.

#2 Roz

„Păşim uşor pe tărâmul păpuşilor, unde totul e roz şi ideal. La fel şi rujul. „Este greu să greşeşti cu un ruj roz! Buzele noastre sunt de la sine de o culoare bej-roz şi atunci un ruj roz nu va face decât să le evidenţieze puţin. Aşa că, indiferent de ce make-up alegi, un ruj roz te va scoate din orice situaţie”, afirma make-up artistul Katiuşa Popovici. Dacă mergi pe ideea unui ruj roz aprins, lucrurile se complica puţin. Nu în sensul rău pentru că, evident, eşti o fire mai extravaganţă, ci în sensul în care restul machiajului va trebui să fie realizat destul de finuţ şi fără prea multe culori.

Un ruj roz mat te va situa direct în zona classy. Dar ai în vedere că această nuanţă nu merge la orice ţinută, aşa că fii sigură că este alegerea potrivită înainte să transformi totul într-un mare dezastru.

În ceea ce priveşte rozul deschis, piersică, alegerea este foarte bună. În combinaţie cu un machiaj care să cuprindă un eyeliner de pisicuţă, rozul buzelor va fi un roz plăcut, sarutabil.

Cum să-ți alegi rujul ideal pentru ziua nunții
zoom

Sfat: „Ţine minte: dacă aplici rujul cu o pensulă şi înainte de aplicare i-ai daugat şi un primer special conceput pentru buze, rujul va rezista mult mai mult iar tu vei sta fără grijă pentru o perioadă mai lungă. Mai depin de şi de cât de pupăcioasă eşti în ziua respectivă, dar mergi la sigur cu un ruj de calitate bine aplicat”, explica Katiuşa Popovici.

#3  Roşu

Ultima paleta, dar nu şi cea din urmă: mult-adoratul roşu. Roşul este, într-adevăr, o culoare puternică. Iar alegerea de a o folosi în ziua nunţii este una bună doar dacă te simţi încrezătoare în tine şi dacă zâmbetul tău este suficient de alb încât să îţi permită această nuanţă. „De asemenea, diferitele nuanţe de roşu se aleg şi în funcţie de rochie: dacă rochia este de un alb rece, atunci încearcă o culoare de roşu dur, puternic, dar dacă rochia se îndreaptă mai mult spre culoarea fildeşului, recomandarea mea este să mergi pe o nuanţă de roşu mai caldă”, afirma Katiuşa.

Roşul aprins este o alegere minunată, dar ai în vedere următorul sfat: „Atunci când îţi aplici un ruj roşu aprins, este obligatoriu că înaintea acestuia să foloseşti o bază bună. Numai în acest fel rujul va rezista mai bine şi îţi va contura buzele aşa cum îţi doreşti”, explica make-up artistul.

Rujul în nuanţa rosu-tomata este de-a dreptul superb pe un zâmbet de un alb orbitor. Aşa că dacă ai obţinut rezultatele dorite în urma unor proceduri stomatologice de albire a danturii, aplica-l fără nicio emoţie. Ţi se va potrivi de minune!

Dacă nunta ta este chiar în această perioadă şi încă ai un bronz frumos al tenului, poţi opta pentru un ruj roşu-cărămiziu. Se va armoniza foarte frumos cu un bronz natural şi va crea un aspect „uau!”.

„Atunci când rujul roşu de pe buzele tale este prea intens, recomandarea mea este de a aplica metoda bunicii. Poate vei râde, dar încă funcţionează foarte bine! Pune un şerveţel între buze şi apropie-le uşor. Astfel, surplusul va ramne pe şerveţel, iar tu vei avea un make-up impecabil!”, spune Katiuşa Popovici.

Cum să-ți alegi rujul ideal pentru ziua nunții
zoom

Atenţie!

Atunci când întreg machiajul este realizat de către un make-up artist profesionist, asigură-te că îţi alegi rujul potrivit încă de la şedinţa de probă că apoi să ai timp să îţi achiziţionezi propriul ruj de acel fel. Cu toate ca rujul pe care ţi-l va aplica make-up artistul este unul bun şi rezistent, este obligatoriu că în gentuţa proprie să ai rujul tău astfel încât să îţi poţi retuşa look-ul după ce te-ai sărutat şi ai zâmbit toată ziua. Nu uita, este ziua ta perfectă!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz