2019-10-15 07:28

Cum te poți bucura de masa de Paște dacă ai DIABET

 |  14:27
Cum te poți bucura de masa de Paște dacă ai DIABET

Perioada Paștelui poate fi una dificilă pentru persoanele cu diabet, mai ales din cauza tentației iepurașilor de ciocolată, ouălor, mielului, salatei de beuf și altor dulciuri delicioase.

Ciocolata și glicemia

Controlul strict al glicemiei și mâncatul ciocolatei nu se potrivesc. Totuși, unele persoane cu diabet pot mânca bucățele mici de ciocolată fără a influența drastic glicemia, potrivit diabetes.co.uk. Cheia o reprezintă porțiile mici, împărțite pe toată perioada Paștelui, și strict cu aprobarea medicului.

Cei mici adoră ouăle de ciocolată, iepurașii de ciocolată…dulciurile în general, care nu sunt neapărat sănătoase. Unii experți experți sugerează să le înlocuiți cu dulciuri fără ciocolată (există numeroase alternative pe piață) sau cu dulciuri fără zahăr.

Planul de sărbători

Mâncați la o oră cât mai apropiată de ora obișnuită de masă pentru a ține sub control nivelul glicemiei. Dacă masa este servită mai târziu decât normal, luați o gustare la ora la care ar fi trebuit să mâncați și serviți mai puțină mâncare la cină. Dacă sunteți invitați la o petrecere, aduceți și un platou cu mâncare sănătoasă. Nu săriți peste mese ca să puteți mânca la cină. Va fi mai greu să țineți glicemia sub control și vă va fi foarte foame, riscând astfel să mâncați în exces. Dacă ”săriți calul” cu mâncarea în timpul cinei, reveniți la alimentația sănătoasă începând cu masa următoare.

De reținut! Mâncați plăcintă cu mere în loc de tartă cu ciocolată. Chiar și cu un strop de zahăr sau frișcă, tot are mai puțin zahăr. Integrați sesiuni scurte de activități fizice în programul zilnic – de exemplu încercați să mergeți câte 10 minute pe jos de mai multe ori într-o zi. Programați un timp pentru propria relaxare în fiecare zi – somnul de după- amiază, plimbatul câinelui sau o baie fierbinte care să vă dea energie pentru următoarea zi.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray