2019-11-18 09:05

Cum tratăm RESPIRAŢIA urât mirositoare

 |  14:43
Cum tratăm RESPIRAŢIA urât mirositoare

Respirația urât mirositoare reprezintă una dintre cele mai des întâlnite probleme de sănătate oro-dentară. Termenul medical pentru aceasta problemă poartă denumirea de halenă fetidă. Medicul stomatolog Adrian Mina explică cauzele bolii precum și posibilitățile de tratare a acesteia.

“Lipsa unei igiene corespunzătoare atrage după sine o serie de probleme oro-dentare, care pot genera mirosul urât al gurii. Halena fetidă poate fi produsă de carii dentare, parodontoză, diferite afecțiuni gingivale sau complicații de natură septică. La acestea se adaugă și factori prezenți în rutina zilnică a fiecărei persoane, fie că vorbim despre fumat, despre consumul de alcool sau o dietă necorespunzătoare ce favorizează depunerile de placă bacteriană și tartru. Nu în ultimul rând, halena fetidă poate sa fie un indicator al unor alt gen de afecțiuni precum febră, diabet, boli renale sau hepatice sau afecțiuni ale tractului digestiv”, spune medicul stomatolog Adrian Mina.

Rezolvarea problemelor ce țin de halena fetidă nu se face nicidecum după ureche, primul pas fiind prezența la medicul stomatolog, acolo unde se va prescrie un tratament personalizat.

“Boala poate fi tratată ușor dacă persoana se prezintă la medicul stomatolog pentru o consultație. Acesta va determina în mod exact cauza bolii și va recomanda un tratament adecvat. Numai după înlăturarea cauzei boala va dispărea. Dacă aceasta își are originile în alte afecțiuni ale organismului, medicul va îndruma pacientul către specialistul abilitat pentru rezolvarea problemelor. Dacă problemele de sănătate nu se pot rezolva în totalitate, cum se întâmplă în cazul diabetului zaharat, ca și exemplu, medicul stomatolog va recomanda pacientului anumite soluții paliative ce vor duce la eliminarea mirosului neplăcut al respirației”, explică medicul stomatolog.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray