2020-02-17 11:09

Cum tratrăm durerile de stomac după masa de Paște

 |  10:12
Cum tratrăm durerile de stomac după masa de Paște

După o masă copioasă de Paște, după sarmale, drob, ouă fierte, alcool și dulciuri, stomacul dumneavăastră se va resimți, mai ales dacă ați ținut post înainte de sărbători. Iată câteva trucuri naturale care vă vor ușura arsurile la stomac.

Ghimbirul este cunoscut ca având proprietăți anti-inflamatorii, plus alte beneficii. Acesta mai ajuta și la ușurarea durerilor de stomac și la îmbunătățirea digestiei.

Mușetelul, consumat sub formă de ceai, poate alina durerile de stomac în doar câteva minute.

La fel de eficient este și ceaiul de busuioc. Ceaiul de busuioc se bea la sfârșitul fiecărei meșe, nu mai mult de o ceșcuță. Se face infuzie din aproximativ 30 g de plantă la un litru de apa fiartă după care se filtrează și se bea.

Florile de salcâm au o reacție slab alcalină, de aceea au efect de neutralizare a acidității în exces. Se utilizează numai florile, fără codiță. Se face infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană de apa. Se recomanda să se bea două/ trei căni pe zi.

Menta. Asemănătoare ghimbirului, poate fi consumată proaspătă pentru a stabiliza un stomac tulburat.

Lămâia. Stoarce o jumătate de lămâie într-o cană cu apă caldă pentru a ameliora durerile de stomac.

Sunătoarea. Ceaiul de sunătoare este unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru durerile de stomac. Bea o cană de astfel de ceai cald, îndulcit cu puțină miere. Poți adăuga și puțină lămâie.

Bicarbonatul de sodiu are rolul de a neutraliza mecanic aciditatea, tamponând mucoasă stomacului. Amestecă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apa și bea compoziția.

Migdalele sunt recomadate deoarece uleiul gras pe care îl conțin formează un strat protector pe peretele stomacului și neutralizează aciditatea în exces. Arsurile stomacale se reduc după consumarea câtorva sâmburi de migdală.

Bananele reduc aciditatea stomacala și, consumate zilnic, elimină complicațiile gastrointestinale. Mâncând zilnic, dimineață, o banană puteți evita neplăcerile create de acid peste zi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine