2020-07-08 18:24

Cum trebuie să-ți îngrijești tenul în funcție de tipul lui

 |  17:09
Cum trebuie să-ți îngrijești tenul în funcție de tipul lui

Pe 9 septembrie a fost Ziua Mondială a Frumuseții, un ideal spre care aspira orice femeie, dar şi o povară greu de dus pentru altele, iar exemplele de femei care s-au declarat nedreptăţite de faptul că s-au născut frumoase nu sunt puţine. Alte femei ceva mai norocoase profita la maximum de darurile fizice pe care le-au primit la naştere, însă cele aflate la limita trebuie să facă eforturi considerabile pentru a se simţi bine în pielea lor. Şi unele, şi altele trebuie să aibă grijă de pielea lor, literă de lege în abecedarul frumuseţii, iar pentru asta femeile trebuie să ţină cont de câteva sfaturi de bază în materie de îngrijire și înfrumusețare.

Pentru a alege corect produsele cu care urmează să fie îngrijit tenul, primul pas este încadrarea într-o tipologie corectă de piele. Tenul mixt este caracterizat printr-un aspect lucios în zona frunțîi, nasului și bărbiei. Tenul gras prezintă un aspect lucios pe toată suprafața feței, în timp de tenul uscat se definește prin descuamare și senzația de „piele care strânge”. În cazul tenului matur, sunt prezente riduri fine și profunde în zona ochilor, frunțîi și în jurul gurii, iar tenul sensibil sau cuperozic prezintă capilare dilatate, vizibile în zona obrajilor şi sensibilitate crescută la factori externi. Odată stabilit în ce categorie se încadrează tenul, se vor alege produsele cosmetice care să atenueze micile imperfecțiuni, să îi îmbunatațească aspectul și să confere o senzație de confort.

Ai tenul mixt? Iată cum trebuie să-l îngrijeşti!

Produsele recomandate pentru tenul mixt și cel gras sunt gelurile spumante purificatoare, care îngrijesc în profunzime și reduc semnificativ secreția glandelor sebacee, hidratând totodată pielea. Produsele care matifiază sunt, de asemenea, recomandate pentru persoanele cu tenul mixt sau gras.

Ten uscat necesită atenţie deosebită

Tenul uscat necesită o atenție deosebită și se recomandă curățarea cu produse ce au la bază formule blânde, de preferat 2 în 1 (făță și ochi), ce asigură atât o purificare eficientă, cât și o hidratare optimă. În îngrijirea zilnică a tenului uscat, este esențială utilizarea produselor ce asigură stimularea creșterii rezervelor hidrice la nivel cutanat și menținerea lor pe termen lung. 

Tenul matur iubeşte acidul hialuronic

Cu atenția cuvenită, tenul matur poate arăta la fel de proaspăt precum cel tânăr. În cazul acestuia, o curățare adecvată presupune folosirea produselor au caracteristici și ingrediente nutritive, dar și compuși de întinerire precum acidul hialuronic, care conferă tonus și elasticitate asigurând un nivel optim de lipide. Petele tenului cuperozic pot fi diminuate cu ajutorul loțiunilor micelare ce sunt recunoscute pentru buna lor toleranță și curățare eficientă.

Ce recomanda specialiştii

Produsele dermato-cosmetice sunt ideale în rutină de îngrijire a oricărui tip de ten. Acestea sunt produse testate din punct de vedere al toleranței cutanate și a eficienței în restabilirea stării de sănătate a pielii. Formulele au la bază ingredienți activi de ultimă generație și sunt create în colaborare cu specialișţi din domeniul medical, care cunosc îndeaproape particularitățile nevoilor speciale de îngrijire. Spre deosebire de produsele cosmetice, produsele dermato-cosmetice sunt comercializate în exclusivitate în farmacii, unde personalul de specialitate poate consilia cumpărătorul în vederea identificării corecte a particularităților pielii sale și a stabilirii schemelor de îngrijire. “Produsele dermato-cosmetice asigură atât sănătatea, cât și frumusețea tenului. Acestea nu maschează problemele tenului, ci le vindecă și ajută la restabilirea echilibrului la nivel cutanat.  Create pe bază de formule inovatoare, aceste produse nu conțîn coloranți, parabeni și lasă pielea să respire, eliminând orice risc de iritațîi. Toate au eficiența dovedită prin măsurători instrumentale, realizare prin control dermatologic. De aceea, alegerea unui astfel de produs reprezintă garanția rezultatelor dorite”, a declarat Ing. Sofia Irimie - Şef Birou Cercetare Farmec.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz