2020-08-10 23:01

De azi, trebuie să îl mănânci! Superalimentul care te „bombardează” cu sănătate

 |  10:34
De azi, trebuie să îl mănânci! Superalimentul care te „bombardează” cu sănătate

O carte veche despre leacurile chinezești punea goji în prim plan, deoarece se credea că are beneficii uimitoare pentru sănătate, fără efecte secundare dăunătoare.

De mai bine de 2.000 de ani, fructele de goji au fost un remediu fundamental al medicinei tradiționale. Conținutul fructelor de goji poate funcționa asemenea unei gărzi care păzește constant corpurile noastre, căutând intruși nocivi și atacând orice găsesc. Nutriționistul Earl Mindell numește polizaharidele din goji „molecule maestre”, deoarece „comandă și controlează multe dintre cele mai importante sisteme de apărare biochimice ale organismului”.

Fructele de goji sunt incredibil de populare și pot ajuta la prevenirea îmbătrânirii, la stimularea sistemului imunitar și la protejarea împotriva cancerului și a bolilor de inimă.  Fructele conțin vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina E, carotenoide, polifenoli, flavonoide, tiamina, niacina și riboflavina printre multe altele. De asemenea, conțin minerale importante precum cupru, zinc, fier, fosfor și calciu. Sunt atât de bogate în antioxidanți și conțin mai mult betacaroten decât morcovii și sunt, de asemenea, antiinflamatorii, anti-bacteriene și anti-fungice.

Bombă de vitamina C

Fructele de goji au la fel de multă vitamina C precum o lămâie proaspătă sau o portocală, iar pentru un fruct se poate spune că e remarcabil de bogat în fibre și proteine. Doar 100 de grame de fructe de goji pot oferi 11 grame de proteine, în timp ce aceeași cantitate de afine sau zmeură v-ar oferi doar 1 gram. Cu mineralele fier, cupru, zinc și seleniu, fructele de goji au esențialul de care aveți nevoie pentru un metabolism optim și sănătate celulară. Pentru a li se păstra calitățile, recomandsabil este ca fructele de goji să fie consumate proaspete. Supermarket-urile au la vânzare fructe de goji uscate preambalate, dar au, de asemenea, și fructele proaspete. Pentru a le păstra conținutul de vitamina C ridicat, amestecă-le în cerealele sau iaurtul pentru micul dejun, adaugă-le la hrana ta zilnică, sau consumă-le sub formă de suc sau ceai. Conținutul lor de vitamina C va ajuta organismul să absoarbă compușii negativi din alte alimente pe care le consumi. Consumul a două sau mai multe porții de asemenea fructe pe zi este de obicei recomandată pentru beneficii optime pentru sănătate. Asigurați-vă că vă cumpărați fructele de goji dintr-o sursă bună, chiar dacă acestea tind să fie scumpe.  

Ceaiul din fructe de goji ajută, printre altele, la creșterea nivelului de testosteron. Testosteronul este un hormon sexual masculin care are un rol important în sistemul reproducător. Ceaiul din fructe de goji crește nivelul de testosteron din corpul unui bărbat și crește astfel numărul de spermatozoizi. De asemenea, poate fi foarte simulativ pentru dorința sexuală și îmbunătățește performanțele sexuale. În China, semințele din fructele de goji constituie un afrodisiac cunoscut și sunt folosite de sute de ani.

Beneficii fenomenale

Cu concentrația importantă  de vitamine, minerale și antioxidanți, fructele de goji și-au câștigat cu siguranță locul pe lista de superalimente. Fie savurând gustul fructelor de goji în compania alimentelor care fac parte dintr-o dietă, fie consumând pur și simplu fructele, puteți obține beneficii fenomenale pentru sănătate din partea acestui fruct. Inclusiv efectele anti-îmbătrânire, capacitatea de a îmbunătăți controlul glicemiei și abilitățile anti-cancer. Adăugați fructe de goji în dieta dvs. și astfel aveți un remediu natural pentru a vă menține robuști și înfloritori.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz