2020-07-07 09:29

De ce apar CEARCĂNELE și cum pot fi ele tratate

 |  19:59
De ce apar CEARCĂNELE și cum pot fi ele tratate

Cearcănele apar odată cu trecerea anilor și prezintă una din principalele nemulțumiri estetice pentru care se caută soluții cât mai eficiente. Cearcănele sunt cauzate de procesul natural de îmbătrânire al pielii, de absorbția pernuțelor de grăsime din zona suboculară sau de căderea țesuturilor care conferă elasticitate pielii.

În funcție de problemele majore ce determină apariția lor există trei tipuri de cearcăne: cele cauzate de hiperpigmentare, lipsa de volum și “pungile de sub ochi”.

Cearcănele hiperpigmentate

“Hiperpigmentările sunt de mai multe tipuri. Cearcănele de culoare maronie, situate infraorbital, dau aspectul neplăcut de privire obosită. Cele de culoare albastră, roz sau violet, sunt cauzate de prezența vaselor de sânge și specifice persoanelor ce au pielea deschisă la culoare. Cearcanele în nuanțe mixte sunt cauzate de un exces de melanină și de prezența vaselor de sânge”, spune medicul Iancu Morad.

Cearcănele adâncite

“Aceste cearcăne sunt cauzate de lipsa de volum. Pe măsură de îmbătrânim, pielea își pierde din colagen și elastină, apare lipoatrofia (pierderea depozitelor de grăsime subcutanate), ceea ce duce la adâncirea depresiunii suboculare și creșterea gradului de transparență al pielii. Se creează astfel senzația unor ochi înfundați în orbită”, explică medicul.

 

Pungile de sub ochi

“A treia categorie este cea a pungilor de sub ochi. Ele sunt determinate de o circulație anormală a sângelui sau de o retenție mare de apă”, adaugă medicul estetician.

Medicina a evoluat deosebit de mult în ultimii ani și au fost descoperite metode eficiente și accesibile pentru a trata aspectul cearcănelor de orice tip. Medicul Iancu Morad explică în ce mod pot fi ele umplute și nivelate prin injectarea zonei cu un nou tip de acid hialuronic.

Intervenția de corecție a cearcănelor cu acid hialuronic este nedureroasă.

“Se aplică gheață timp de 5 minute înainte de injectare pentru a atenua discomfortul ușor simțit în timpul înțepăturilor. Tratamentul este rapid, se poate face într-o pauză de prânz și nu necesită timp de recuperare. Imediat după ne putem relua activitățile obișnuite”, declară Iancu Morad.

Rezultatul se va menține între 9-12 luni, iar apoi, acidul hialuronic se va absorbi treptat în organism, nefiind periculos, deoarece este o substanță naturală și biodegradabilă. Prețul acestei intervenții variază între 350-400 euro la clinica medicului, Luxury Aesthetics din București și Constanța.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz