2020-07-07 09:46

De ce caută oamenii Al Treilea Război Mondial pe Google

 |  18:01
De ce caută oamenii Al Treilea Război Mondial pe Google

Uciderea generalului iranian Qassem Soleimani în Irak, de către o dronă a armatei americane a generat în topul căutărilor Google din ultima zi, o ciudată asociere. Între Al Treilea Război Mondial și arhiducele Franz Ferdinand - a cărui asasinare, la Sarajevo, în 1914, a dus la declanșarea Primului Război Mondial, după cum evidențiază o analiză a BBC.

Astfel, în articolul „Franz Ferdinand and #WWIII: Why are these words trending?” se subliniază faptul că, în topul căutărilor Google se situează următoarele cuvinte sau expresii: „Soleimani”, „Franz Ferdinand”, „Trump” și „Al Treilea Război Mondial” (căutări care, în limba engleză, sunt formulate sub expresia „WW III”). Potrivit analiștilor, sporirea semnificativă a căutărilor pe Google de tipul menționat  a îndemnat lumea să mai învețe sau să recapituleze puțină istorie.

Momente tensionate

Uciderea lui Soleimani a provocat o mulțime de speculații referitoare la ce ne rezervă viitorul. „Iranul va căuta, în mod sigur, să se răzbune. Iranienii au făcut deja public acest lucru, acum rămâne de văzut când vor alege momentul”, a declarat, pentru BBC, un analist politic. „Sunt momente tensionate”, a adăugat acesta care a amintit că în Iran s-au declarat trei zile de doliu național și că oamenii strigă pe străzi „Moarte Americii!”. Tocmai de aceea oamenii au căutat asiduu pe Google “Al Treilea Război Mondial”. 

Analistul a mai spus că, cel mai probabil, răzbunarea Iranului va fi doar una „locală”, care nu va duce la declanșarea unui război la nivel planetar.

Val de furie

Până să fie ucis, unii îl vedeau pe generalul Qassem Soleimani drept principalul favorit la funcția de președinte al Iranului. În realitate, acesta era considerat mai puternic chiar decât președintele. Astfel, în ciuda atitudinii discrete și aparent liniștite, Qassem Soleimani a fost considerat unul dintre cei mai temuți și respectați militari din Orientul Mijlociu de către Statele Unite și aliații săi. Prin acțiunile sale, Soleimani și-a câștigat un statut aproape mitic în rândul inamicilor și a devenit, pentru susținătorii săi din Iran un idol, după cum relatează The Washington Post.

Moartea fostului lider militar iranian a provocat un val de furie și proteste masive în Iran. S-au făcut imediat o mulțime de paralele între uciderea lui Soleimani și asasinarea, la Sarajevo, în urmă cu peste un secol, a fostului arhiduce al Austriei, Franz Ferdinand - moment care a declanșat Primul Război Mondial.

„Trump” este de asemenea un cuvânt în topul căutărilor pe internet. Pentru că președintele american Donald Trump e cel care a ordonat atacul cu dronă care l-a ucis pe Soleimani. Și care a postat, la puțin timp, pe Twitter, o poză cu steagul american. Uciderea liderului militar iranian se sincronizează perfect cu viitoarele alegeri prezidențiale americane, în cadrul cărora Trump își dorește să câștige un nou mandat, conform analiștilor politici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz