2020-08-15 22:38

De ce facem FEBRĂ MUSCULARĂ după sport

 |  15:26
De ce facem FEBRĂ MUSCULARĂ după sport

Febra musculară vine la pachet cu antrenamentele intense de sport, mai cu seamă dacă nu aţi făcut încălzire înainte sau veniţi după o perioadă îndelungată de repaus. Anumite persoane se bucură că au febră musculară după mişcare fizică pentru că, astfel, au confirmare că muşchii au fost puşi la treabă, în timp ce pentru alţii, febra musculară reprezintă un disconfort.

“Febra musculară se manifesta sub forma unor dureri puternice și a unui tonus sporit, la nivelul muschilor antrenați. Ea poate fi provocată de un antrenament intens sau poate apărea ca urmare a practicării unei activități sportive noi, cu care organismul încă nu s-a obișnuit. Ea poate apărea ca manifestare și după un interval de 24-72 ore de la efectuarea antrenamentului”, spune antrenorul Flavius Ursachi.

Cauzele febrei musculare

În realitate, febra musculară nu este provocată de antrenamentul intens în sine, ci de reacția musculaturii la tipul de exerciții și mișcări efectuate. Astfel, în anumite situații, pot apărea microleziuni la nivelul fibrelor musculare, care indică faptul că musculatura crește în volum.

În plus, o dată cu producerea hipertrofiei, musculatura devine mai puternică, iar organismul activează febra musculară ca și sistem de adaptare pentru eforturile intense care vor fi depuse în continuare.

O cauza mai puțin frecventă a febrei musculare poate fi reprezentată de concentrația sporită de acid lactic la nivelul mușchilor pe care i-ai lucrat. Această ipoteză este respinsă de regula de specialiști datorită faptului că volumul acidului lactic scade imediat după efectuarea exercițiilor la sala de fitness, fiind astfel doar o manifestare temporară.

Remedii pentru febra musculară

Exista numeroase mituri legate de posibilele remedii pentru febra musculară. Aceasta este însă lista remediilor cu efect garantat: 

- Fă un plan de antrenament cu exerciții care cresc gradual în intensitate

- Dușuri rece dupa antrenament – Acestea ameliorează simptomele specifice febrei musculare care se manifestă imediat și le previne pe cele aferente febrei apărute ulterior prin îmbunătățirea circulației sângelui. În plus, determină o mai bună vascularizare a zonelor inflamate, contribuind astfel la refacerea rapidă a fibrei musculare.

- Ia suplimente de vitamina C – au capacitatea de a acționa ca și antiinflamator.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz