2020-03-29 13:01

De ce preferă femeile buzele mai mari, sau „botul de rață”

 |  11:26
De ce preferă femeile buzele mai mari, sau „botul de rață”

Fotografiile în care femeile au buzele într-un anumit fel - supranumit „bot de rață“, nu mai reprezintă demult o noutate, fiind preferate de multe vedete feminine. Care preferă această…postură fotografică, mai ales pentru pozele de profil din rețelele de socializare.

Bineînțeles că până la îmbunătățirea chirurgicală a buzelor, pentru a da cât mai bine în poze, nu a mai fost decât un pas. Așa cum nu a mai fost decât un pas până la adoptarea acestui trend de către reprezentantele sexului frumos, care îl preferă. Această modă a deschis calea multor discuții și controverse, dilema celor care critică trendul fiind aceea că nu înțeleg cum de toate femeile vor să arate la fel - adică având același tip de buze!

Mai ales pe Instagram apar buzele pompate cu acid hialuronic sau botox, astfel încât abia dacă mai poți distinge care este una și care este alta. Moda a pornit acum câțiva ani, de când Kylie Jenner (sora lui Kim Kardashian) s-a afișat cu buze…crescute peste noapte. Nici nu se putea altfel, având în vedere că asemenea buze i-au ridicat cota în topul celor mai urmărite persoane de pe Instagram.

Ce e recomandabil

Unii dintre psihologii americani spun că a afișa asemenea buze reprezintă cel mai adesea o încercare de a apărea atrăgătoare, dar și un gest care poate fi asociat cu simpatie, atractivitate, prietenie sau prostie! Un studiu din 2015 a descoperit că persoanele care postează imagini cu ele având asemenea buze sunt mai susceptibile să fie asociate cu nevrotismul. Mai ales când, unele dintre cele care au apelat la chirurgia estetică pentru a-și mări buzele au obținut un efect deplorabil.

Injecțiile pentru buze mai mari nu sunt o noutate. Și e normal ca unele dintre femei să își dorească buze mai frumoase. Totul însă fără a depăși măsura, așa cum indică și medicii esteticieni. “Aspectul natural în toate procedurile estetice trebuie să primeze, iar noi, chirurgii plasticieni, trebuie să îndrumăm pacientul în acest sens. Disproporțiile sunt dăunătoare și, pe termen lung, buzele își revin la proporțiile inițiale. De multe ori pacientele vin cu idealuri de frumusețe de la Hollywood. Care nu se potrivesc neapărat fizionomiei lor. Când e vorba de o remodelare semnificativă de buze recomand folosirea augmentării în etape, pentru a ajunge la un rezultat firesc și natural”, spune Dr. Adrian Alexandru - Medic Primar Chirurgie Plastică și Reconstructivă și Doctor în Științe Medicale.

Marcă de recunoaștere

Un trend care continuă este și cel al buzelor conturate în mod exagerat în exterior. Într-o încercare de a-și mări buzele fără să apeleze la chirurgie și intervenții estetice, femeile de pretutindeni au început să își contureze buzele peste conturul lor natural. Singura problemă? Se vede! La fel ca în cazul injecțiilor de mărire a buzelor, conturarea excesivă lasă în urmă un aspect artificial, potrivit specialiștilor.  

Societatea Americană de Chirurgie Plastică a raportat în ultimii ani că, la pacienții de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani, procedurile cosmetice de modelare a feței au fost în creștere. Cererile de “îmbunătățire“ cu acid hialuronic și botox crescând în mod considerabil. Potrivit specialiștilor, aceasta este noua estetică „richface”, un fel de…marcă de recunoaștere instantanee a bogăției și statutului. Spre deosebire de generațiile anterioare, această nouă clasă de oameni care preferă intervențiile estetice nu ascunde acest fapt. Mai degrabă, buzele mărite și obrajii îmbunătățiți cu botox sunt adesea o sursă de mândrie. „Pacienții din anii 50 și 60 nu ar recunoaște niciodată că și-au făcut intervenții estetice, dar în prezent, multor femei tinere le place să se laude că chirurgia estetică face parte din rutina lor de înfrumusețare!”, spune dr. Julia Carroll, director la clinica Compass Dermatology din Toronto. „Și nu se dau la o parte în a posta pe social media că tocmai au venit de la cabinetul medicului estetician și că acum au botul de rață perfect!”, mai adaugă Carroll.

Nevroză, fițe, marcă de recunoaștere și orice altceva ar mai fi, buzele de acest gen se pare că nu au șanse să fie de domeniul uitării prea curând...


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine