2019-12-13 14:40

De ce s-a scufundat Titanicul. Dupa 105 ani, apare o noua ipoteza

 |  23:27
De ce s-a scufundat Titanicul. Dupa 105 ani, apare o noua ipoteza

Jurnalistul britanic Senan Moloney, care studiază cazul Titanic de mai bine de 30 de ani, a realizat un documentar difuzat de Channel 4, in care a ajuns la concluzia că scufundarea Titanicului s-a produs, într-adevăr, în urma ciocnirii cu un iceberg, dar metalul din care era realizată coca navei în zona coliziunii fusese fragilizat de un puternic incendiu izbucnit la magaziile de cărbune, situate în proximitatea zonei de impact.

In noaptea de 14-15 aprilie 1912, transatlanticul Titanic, considerat de nescufundat, a fost înghiţit de apele îngheţate ale Atlanticului de nord, după impactul cu un iceberg. Din cei 2.500 de pasageri aflaţi la bordul Titanicului, la prima sa cursă transatlantică, 1.491 au pierit în naufragiu.

Jurnalistul Senan Moloney a lansat ipoteza incendiului studiind fotografii de epocă, ignorate până acum de anchetatori, fotografii în care se observă mari pete negre, cu diametrul de peste 10 metri, pe care le consideră urme certe ale puternicului incendiu izbucnit în interiorul navei.

Mai mult, Senan Moloney susţine că incendiul s-ar fi declanşat chiar înainte de lansarea la apă a pachebotului, dar acest lucru a fost ţinut ascuns de către J.Bruce Ismay, preşedintele companiei care a construit nava, citeaza Mediafax.

Concluzia lui Senan Moloney este halucinantă şi anulează toate celelalte ipoteze şi teorii referitoare la catastrofă: „Titanicul n-ar fi trebuit nici măcar să fie lansat la apă!”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-03Parerea ta...

ATENT
03 Ian 2017

E clar, dai GD stiri de ieri. Mai rau, o stire de tot rasul. Chiar nu ai minte. Parca te chinui sa nu mai intru pe site-ul asta. Aveati articole serioase, parca sunteti libertatea acum
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray