2019-10-15 16:49

De ce să NU mai gătești niciodată cu folie de aluminiu

 |  22:53
De ce să NU mai gătești niciodată cu folie de aluminiu

Inainte sa impaturesti cartofii in folie de aluminiu si sa-i coci in cuptor, la fel pestele sau puiul, ar trebui sa stii ca te expui unui mare pericol. Gatitul la temperaturi ridicate face o cantitate periculoasa de aluminiu sa se transfere in alimente, iar asta inseamna efecte negative asupra creierului, oaselor sau plamanilor.

Numit "criminalul tacut", Aluminiul este considerat responsabil pentru aparitia dementei, fiind un element chimic neurotoxic. Prezent in aer, apa si alimente, Aluminiul este un metal omniprezent pe Terra: folosit si in industria alimentara, ca aditiv, in medicamente (antiacizii, acidul acetilsalicilic  tamponat), in produsele de larg consum.

Specialistii sustin ca Aluminiul concureaza cu calciul si previne remineralizarea oasoasa, iar acest lucru duce la acumularea Aluminiului in oase si la transportul calciului in sange. Pacientii incep sa aiba densitate osoasa scazuta si risc ridicat de atac de inima si atac cerebral.

In plus, Aluminiul poate ajunge in plamani, atunci cand este inhalat, chiar si in cantitati mici, din alimentatie.

Sfatul cercetatorilor este sa evitam folosirea vaselor din aluminiu, dar si a foliei din aluminiu, utilizata la gatit de multe dintre gospodine.

Mai mult, se pare ca si apa contine o cantitate alarmanta de Aluminiu. Cea mai mare parte a uzinelor de tratare a apei de suprafata utilizeaza sulfat de aluminiu pentru a elimina microorganismele nocive si alte particule pe care le contin si care pot fi usor distruse prin sedimentare si filtrare, scrie urbaniulian.ro.  Pentru ca sulfatul de aluminiu este eliminat in mare parte printr-un stadiu mai avansat al procedeului, concentratia de aluminiu a apei tratate este mai ridicata decat in cea netratata.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray