2020-07-10 10:19

De ce sunt CUTIILE de carton preferatele pisicilor

 |  13:08
De ce sunt CUTIILE de carton preferatele pisicilor

O echipă de veterinari olandezi de la Universitatea din Utrecht a demonstrat nu demult că banalele cutii din carton acționează în mod benefic asupra stării mentale a pisicilor. Cu alte cuvinte, asemenea cutii pot fi refugiul pisicilor stresate!

Pisicilor le place foarte mult să se refugieze în cutii de carton, comportament care răspunde mai multor necesități. Medicii au efectuat un experiment la un adăpost de animale pe un grup de nou veniți. Jumătate din cuști aveau înăuntru câte o cutie de carton, potrivit passionsante.be.

Strategie de adaptare

Pisicile plasate în astfel de cuști s-au obișnuit mai repede cu noul mediu, prezentau mai puține semne de stres și legau cu mai multă convingere relații cu îngrijitorii și vizitatorii.

Unul dintre veterinari a explicat că faptul că se pot ascunde în cutii constituie o strategie de adaptare la factorii de stres, la fel ca posibilitatea de a se ascunde în tufișuri, în natură. Cutia de carton reprezintă și un adăpost ideal pentru menținerea temperaturii corporale a pisicii într-un interval optim (30-36 de grade Celsius) și, în plus, constituie un excelent punct de observație fiindcă felina se simte în siguranță (ascunsă), nepierzând nimic din ceea ce se întâmplă în jur - arată alte studii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz