2020-04-07 01:18

De la experiențe traumatizante, la a fi geniu: Povestea copilului-minune

 |  23:57
De la experiențe traumatizante, la a fi geniu: Povestea copilului-minune

La vârsta de 3 ani a fost diagnosticată cu sindromul Asperger - tulburare comportamentală din spectrul autist, care i-a cauzat probleme de interacțiune cu cei din jur. A fost umilită la școală, atât de colegi, cât și de profesori, care au etichetat-o drept „ciudată”…

Adhara Perez Sanchez este o fată de 8 ani, născută în Mexico City și declarată genială de profesori care pregătesc copii supradotați. În ciuda vârstei ei, a absolvit deja liceul, iar universități de prestigiu din SUA încearcă din răsputeri să o convingă să devină studenta lor. Ce vrea ea? Să studieze astrofizica la Universitatea din Arizona și să devină astronaut. A făcut o pasiune pentru planeta Marte și vrea să o studieze în detaliu, după cum a scris Al Dia - publicație de limbă spaniolă din America. De asemenea, mama fetiței a povestit publicației Hola! că Adhara a fost victima bullying-ului, experiență care a traumatizat-o și a determinat-o să urască școala!

Urmează două cursuri de specializare, simultan

La recomandarea unui psihiatru, mama ei a dus-o la un centru pentru copii dotați, iar acolo a aflat că fetița ei este specială. La testările de specialitate a rezultat că Adhara are un IQ de 162, mai mare decât cel al genialilor Albert Einstein și Stephen Hawking.

Astfel, la vârsta de 5 ani, fetița din Mexic a absolvit școala primară, iar un an mai târziu a obținut diplomă de absolvire a gimnaziului. Azi, la vârsta de 8 ani, este absolventă de liceu și în căutarea unei facultăți. Până atunci, Adhara Perez urmează două cursuri de specializare, simultan: unul în inginerie industrială în matematică, altul în inginerie de sistem. Totodată, Adhara lucrează la dezvoltarea unei brățări care monitorizează emoțiile persoanelor ce suferă de autism, sau care se află în comă.

Și asta nu e tot. Fetița din Mexic a scris o carte intitulată “Do Not Give Up” și a fost inclusă în topul Cele mai puternice 100 de femei din Mexic al revistei Forbes.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine