2020-08-10 23:13

DE NECREZUT: Cine rezistă mai bine la noul virus, bărbații sau femeile?

 |  18:52
DE NECREZUT: Cine rezistă mai bine la noul virus, bărbații sau femeile?

Se spune că, odată cu izbucnirea unei epidemii, “războiul dintre sexe” se petrece pe tărâmul sănătății. Acest “care pe care” are ca miză, în acest caz, cine are imunitatea mai bună, cine rezistă mai bine.

Cercetătorii chinezi susţin că noul coronavirus COVID-19 poate fi mult mai periculos pentru bărbaţi decât pentru femei. 2,8% dintre bărbaţii infectaţi cu acest tip de coronavirus COVID-19 au decedat, în timp ce doar 1,7% dintre femeile infectate au murit, din cauza acestui coronavirus, arată datele statistice ale Centrului chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor contagioase. O rată a mortalităţii mai mare se înregistrează în rândul bărbaţilor şi în cazul altor infecţii, inclusiv în cazul gripei. În opinia cercetătorilor chinezi, acest fapt poate fi explicat prin aceea că bărbaţii au o stare de sănătate mult mai precară, comparativ cu femeile, din cauza stilului de viaţă nesănătos şi a obiceiurilor proaste, cum ar fi de exemplu fumatul, potrivit BBC.

Ei reacţionează în mod diferit

De asemenea, sistemul imunitar este diferit la bărbaţi, faţă de cel al femeilor. Sistemul imunitar fiind diferit la bărbaţi, ei reacţionează în mod diferit la diverse infecţii. De regulă, femeile tolerează mult mai bine vaccinul antigripal şi produc mult mai eficient anticorpi împotriva acestuia.

Conform datelor statistice, până în momentul de faţă, un procent de 0,2% din rândul copiilor şi a adolescenţilor au decedat, din cauza răspândirii coronavirusului. Experții explică procentul redus al mortalității în rândul copiilor prin faptul că sunt mult mai protejați și chiar de la debutul unor focare părinții sunt cei care îşi țin copiii departe de persoanele bolnave, după cum notează rosbalt.ru.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz