2020-07-07 20:10

Detoxifierea mentală. Cele mai bune soluţii pentru a scăpa de gândurile negative!

 |  10:09
Detoxifierea mentală. Cele mai bune soluţii pentru a scăpa de gândurile negative!

Detoxifierea mentală. Cele mai bune soluţii pentru a scăpa de gândurile negative! Psihoterapeutul Constantin Cornea a declarat că astfel de frământări interioare pot dezvolta sentimente de furie, frustrare, ură, atacuri de panică sau gânduri suicidare.

Problemele de acest gen pot apărea din mai multe cauze, câteva dintre ele fiind problemele de comunicare, lipsa banilor sau trauma ale copilăriei, potrivit csid.ro.

Familie: probleme de comunicare, lipsa de viziune comună, dificultăţi financiare;

Cariera: şomajul, suprasarcina profesională, salariul prea mic;

Hobby-uri: lipsa timpului sau a banilor pentru satisfacerea acestora;

Traume ale copilăriei: stima de sine scăzută, tulburări alimentare (obezitate, mâncat obsesiv-compulsiv, bulimie, anorexie), tulburări de personalitate;

Traume prin care trec în acest moment: divorţ, lipsa unui partener de viaţă, decesul cuiva drag, şomajul;

Dependentele de: alcool, droguri, medicamente;

Probleme cu starea de sănătate personală sau a cuiva drag.

Psihoterapeutul propune mai multe soluţii pentru a ieşi din această situaţie:

Apelarea la serviciile unui psiholog.

În cadrul consilierii poţi descoperi adevăratele rădăcini ale problemelor cu care te confrunţi, precum şi modul în care le poţi rezolva cât mai uşor. Aşa poţi  învăţa cum să îţi controlezi emoţiile sau să-ţi dezvolţi abilitatea de a comunica. 

Familia, mai aproape.

Încearcă să vezi cum poţi creşte calitatea comunicării, precum şi calitatea timpului petrecut împreună. E important să purtaţi discuţii despre cum vedeţi viitorul împreună şi cum vă puteţi ajuta reciproc sau cum puteţi găsi resurse externe cuplului care vă pot ajuta.

Sportul, un aliat de nădejde.

Pentru că mişcarea ajută la eliberarea de endorfine, te vei simţi mult mai bine după o jumătate de oră de exerciţii fizice.

Un stil de viaţă sănătos

Un plan alimentar întocmit de un nutriţionist te poate ajuta să îţi rezolvi problemele de greutate sau tulburările alimentare.

Oamenii din jur

Reevaluarea prieteniilor este importantă într-un astfel de moment, pentru a vedea dacă oamenii din jur sunt într-adevăr ceea ce îţi trebuie şi nu cumva îţi adâncesc traumele sau îţi întreţin dependenţele.

Timp pentru tine

Vacanţele, pauzele, weekend-urile, pe care le poţi planifica atunci când simţi că ai nevoie, nu neapărat când sunt trecute în calendar. Te poţi simţi bine, ca în vacanţă şi în timpul pauzei de prânz şi seara după program sau atunci când te uiţi la un film ţinându-vă iubita sau soţia în braţe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-09Parerea ta...

NO MERCY
08 Feb 2015

E suficient sa mergeti la biserica la slujba de Duminica dimineata si toate astea se regleaza. Terminati cu prostiile astea cu psihologi si meditatii indiene.Sunt indreaptate contra fiintei Romanesti.
CROCODILUL FLAMAND
08 Feb 2015

Daca te duci la biserica de moldoveni ai sa auzi DOAMNE MILUIESTEEEE VOTATI PONTAAAAA POPA PRINDE PESTEEEEEE DATI SPAGA LA MINEEEEEEE SI TOATE VIRGINELE CU PANTALONII IN VINEEEE CA SA LE BOTEZ SI SA LE DEZVIRGINEEEEZZZ ALELUIAAAAA MANKATZASHHHHHHHHH
HM....
08 Feb 2015

Psihologul este POPA MODERN si este necesar pt.cei care sunt atei sau nu cred in efectul benefic al DUSULUI la Biserica! Nici dusul la Biserica nu te vindeca total, decat daca credinta ti-e puternica; dupa cum, nici psihologul nu te poate vindeca definitiv in cazurile patologice, nici in cele usoare - daca esti un caz social (spre exemplu), suferinta ta fiind provocata de factori externi (exogeni), din afara de tine, ce tin de un mediul ostil, de o agresiune sistematica (fizica sau psihica) pusa asupra ta, de pierderea locului de munca, somaj, deces, ingradirea libertatii, samd…de multe ori, nici neavand bani pt.un consult psihologic; iarasi, s-a constatat in cazurile usoare, ca simpla indepartare a factorului social negativ, readuce persoana la o stare de normalitate; dupa cum, sunt oameni care se duc si la Biserica si la psiholog, nefiind nicio contradictie flagranta in asta: psihologul - te asculta, te-ntelege si-ti arata neajunsurile atitudinii tale gresite, a caracterului tau, gandirea exagerata sau eronata, dandu-ti sfaturi pt.a intelege ce se petrece cu tine, cu lumea inconjuratoare pt.a te reechilibra, iar preotul te asculta, te sfatuieste si cere ajutor DE SUS, cerand dezlegare si iertare in numele tau, si pentru tine!
P.S.
08 Feb 2015

Sunt buni si necesari amandoi; un psiholog adevarat si neinteresat numai de bani, dupa un an de psihoterapie cu un om rapus, trebuie sa ajunga la performanta laudabila de a avea azi, in fata sa si-a familiei pacientului (murat), de ieri – un om imbunatatit, intarit cu vointa, cu perceptie reala si corecta a mediului inconjurator, apt de a se lua din nou la tranta cu viata;
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz