2019-09-16 07:19

DIETA CU CITRICE: 3 fructe care te pot ajuta să slăbești

 |  15:30
DIETA CU CITRICE: 3 fructe care te pot ajuta să slăbești

Pe lângă cantitatea uriaşă de Vitamina C, citricele conţin acizi organici, iar astfel această dietă este potrivită oricărei vârste. Aşa cum bine ştim, citricele sunt ideale în combaterea răcelii, a febrei, durerilor de cam şi sunt folosite împotriva atacurilor de astm, bronşită şi arteroscleroză. Şi, chiar dacă nu ţi-ai propus să scazi în greutate, această dietă te poate ajuta în purificarea corpului, întărirea imunităţii şi îmbunătăţirea sănătăţii.

Lămâile. Dintre toate citricele, lămâile sunt cel mai puţin calorice, iar asta datorită acidului citric care are un efect extrem de revigorant. Lămâia conţine elementele necesare pentru a elimina grăsimea din corp, fiind principalul ingredient pentru cei care vor să săbească sănătos. Acidul citric contribuie la producţia de acid gastric şi îmbunătăţeşte digestia, un alt parametru important în orice dietă. De asemenea, coaja de lămâie conţine pectină, care ajută la preglarea glicemiei, scrie CSID.ro. Lămâile ajută la curăţarea corpului, a sângelui, previne numeroase boli şi ajută la scăderea în greutate.

Portocalele. Portocalele sunt bogate în Vitamina C şi apă, perfecte pentru a lupta împotriva kilogramelor în exces. Pe lângă Vitamina C, portocalele sunt o sursă bogată de calciu, potasiu şi magneziu, iar astfel pot oferi rapid organismului starea de saţietate. Din portocale, putem obţine 90ml de suc necesar pentru a scădea în greutate.

Grepfrut. Grepfrutul, la fel ca portocala, conţine o cantitate mare de apă, ceea ce oferă mai multă energie metabolismului. Proprietăţile sale chimice sunt de a reduce nivelul de insulină din sânge şi de a stimula scăderea în greutate. Pentru a începe ziua într-un mod sănătos este nevoie ca dimineaţa să bei o cană cu apă călduţă amestecată cu grepfrut, portocală şi lămâie. De asemenea, meniul trebuie completat de cel puţin unul dintre aceste fructe.

Avantajul acestei diete stă în numărul de kilograme de care scapi, între 8 şi 12 kilograme pe lună, fiind un potrivită celor care vor să slăbească rapid. În privinţa acestei diete nu este deloc recomandat consumul constant, deoarece este destul de solicitantă aşa că, nu ţine această dietă mai mult de 5-7 zile. Mai apoi, poţi lua o pauză de 3 zile şi să repeţi ciclul.

MENIU

    Mic-dejun: suc de portocale sau de grepfrut

    Prânz: un grepfrut şi doi kiwi;

    Cină: două ouă fierte şi limonadă fără zahăr

Nu se recomandă ca această dietă să fie consumată de persoane care au probleme de stomac sau hiperglicemie. În cazul persoanelor care au probleme mari în greutate, pielea va fi afectată, având astfel un aspect lăsat. Citricele sunt fructe cu un număr scăzut de calorii aşadar, pot cauza dureri de cap şi ameţeli. În plus, înainte de a începe această dietă este recomandată vizita la cabinetul specialistului pentru a ştii dacă-ţi este recomandată sau nu, în funcţie de starea ta se sănătate.

Dieta cu citrice de 15 zile

Această dietă nu este la fel de riguroasă ca prima, dar conţine un meniu mult mai sănătos şi echilibrat. Mesele trebuie servite în fiecare zi la aceeaşi oră sau cel puţin aproximativ. Dieta cu citrice oferă organismului o cantitate mare de Vitamina C, ajută la detoxifiere şi digestie, ceea ce duce la rezultate minunate în urma consumului.

MENIU- la mic-dejun se consumă acelaşi lucru în toate cele 15 zile.

Ziua 1.

    Mic-dejun: o portocală, o felie de pâine integrală şi o cană de ceai sau cafea, dar fără zahăr.

    Prânz: o portocală, un ou fiert, un pahar de lapte bătut

    Cină: piept de pui cu două linguriţe de suc de lămâie şi un fruct citric la alegere

Ziua 2.

    Prânz: 1 ou fiert, salată cu castraveţi, iaurt sau lapte bătut şi un fruct citric la alegere

    Cină: 120g carne de vită, o portocală, o fielie de pâine, o cană de ceai fără zahăr sau limonadă.

Ziua 3.

    Prânz: o portocală, lapte bătut, un ou, o salată verde sau doi castraveţi şi o limonadă

    Cină: 120g carne de vită, o portocală, o fielie de pâine, o cană de ceai fără zahăr sau limonadă

Ziua 4.

    Prânz: 125g de brânză slabă, o felie de pâine şi două mandarine

    Cină: burger de vită, o portocală, o felie de pâine integrală şi o cană de ceai sau cafea, fără zahăr.

Ziua 5.

    Prânz: 200g de carne gătită sau peşte, o felie de pâine integrală şi doi castraveţi

    Cină: o jumătate de kilogram de legume gătite (morcovi, cartofi şi mazăre, un ou fiert şi un fruct citric la alegere.

Când ciclul de cinci zile ia sfârşit, revin-o la prima zi şi repetă-l de două ori. În acest fel vei putea scăpa chiar de 6-7 kilograme, iar corpul va deţine vitaminele necesare de care are nevoie, potrivit CSID.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray