2020-05-25 09:23

Dieta de 5 zile care topeşte urmele meselor de Paşte de pe talia ta

 |  19:50
Dieta de 5 zile care topeşte urmele meselor de Paşte de pe talia ta

Realizată pe principiile nutriţiei ortomoleculare, dieta de 5 zile promite că ne scapă de 5% din greutatea corporală. Aşadar, dacă de Paşte ţi-ai permis să guşti din toate bunătăţile de pe masă, acum este timpul să te întorci la o dietă echilibrată şi câteva zile de detoxifiere, care să te salveze de cele câteva kilograme în plus şi să-ţi confere energie. Pasca, drobul şi fripura de miel sunt delicioase, însă pot crea dezechilibre şi îţi sabotează silueta pe care o doreşti impecabilă la vară.

“O cură de detoxifiere ce respectă principiile nutriţiei ortomoleculare vă va ajuta nu doar să eliminaţi câteva kilograme, dar cel mai imporant va aduce fitonutrienti la nivelul celulelor, ajutându-le să consume energie în mod optim, să neutralizeze radicalii liberi şi să elimine reziduriile şi toxinele. 5 zile în care se consuma sucuri bio din fructe şi legume, cu un aport întotdeauna mai mare din legume decât cel din fructe alături de un regim hipocaloric vă poate ajuta să scăpaţi de 5% din greutate, în condiţiile în care foamea este aproape inexistentă”, explica Dr. Horaţiu Albu, specialist în nutriţia ortomoleculara şi master în biologia moleculară a cancerului.

Programul de detoxifiere durează 5 zile în care se aduce un aport fito-micronutritional de excepţie în condiţiile unei raţii energetice de până la 5000 Kcal (până la 1000 Kcal/zi). Pe perioada celor 5 zile se pot consuma în plus lichide necalorice precum apa (de preferat variantele oligominerale) sau alte băuturi nealcoolice fără îndulcitori calorici, exceptând cafeaua. “Eu înclin către apă şi 2-6 ceşti pe zi (cca 30 – 45 ml/ ceaşca) dintr-un ceai verde japonez de tip Matcha veritabil, de foarte bună calitate, precum ceaiurile verzi japoneze Matcha sau Matcha Bio Lebensbaum, care dau un imbold metabolismului de a favoriza arderea grăsimilor”, adaugă dr. Horaţiu Albu.

Ce este dieta ortomoleculară

O dietă bazată pe Nutriţia Ortomoleculară ia în calcul mai mulţi parametri, în principal cauzele care au dus la disfuncţiile celulare şi care au afectat mecanismele apetitului şi metabolismului cum ar fi: obiceiurile alimentare ale pacientului şi ale familiei, încărcătura ereditară, stilul de viaţă (stresul atât fizic cât şi psihic şi impactul pe care îl are asupra comportamentului alimentar) şi mai ales istoricul şi simptomele apărute până în acel moment. Un regim alimentar de Nutriţie Ortomoleculară are două componente mari: regimul alimentar selectiv (cu alimentele împărţite în trei mari categorii: strict interzise, obligatorii şi de completare) şi suplimentarea micronutritionala ortomoleculară, ce se face specific, pentru fiecare ţesut care trebuie susţinut. “Atunci când este vorba de scădere în greutate, trebuie în primul rând stabilit dacă excesul ponderal a apărut în urma unei alimentaţii excesive sau este rezultatul unor anumite afecţiuni (metabolice, endocrine, psihiatrice etc.). Odată stabilite aceste aspecte, prin dieta, alimentaţie funcţională şi aport de micronutrienti, se încearcă corectarea fiziologiei ţesuturilor incriminate. Astfel, pentru pacienţii la care greutatea acumulată se datorează unui dezechilibru între aportul alimentar şi consumul energetic, procesul de slăbire este rapid, iar rezultatele spectaculoase”, spune Dr. Albu, specialist în nutriţia ortomoleculară

Ce presupune dieta hipocalarică

Programul este constituit dintr-o selecţie de sucuri organice, care au o acţiune de scădere a masei corporale - bazată şi pe arderea de ţesut adipos - indusă de dietă hipocalorica corespunzătoare celor 5 zile. “Acest program este eminamente nutriţional, de calitate bio şi decurge fără pastile, pilule sau alte chimicale. Eu îl folosesc cu foarte mare eficienţă şi la persoanele supraponderale, în situaţia când doresc să le iniţiez un regim hipocaloric de scădere în greutate sau pe parcursul unei astfel de diete, în perioadele de platou, pentru a forţa reluarea pierderii de kilograme”, explica dr. Horaţiu Albu.

Micul dejun şi Cina:

•  câte 150 ml din sucul corespunzător celor 5 zile din Programul bio-dietetic de detoxifere conceput de dr. Horaţiu Albu, ce conţine suc din grâu verde încolţit, legume, ananas, sfecla roşie şi morcov de grădină. “Aceste sucuri bio presate la rece din din grâu verde încolţit, legume, ananas, sfecla roşie şi morcov de grădina ajuta la reechilibrarea din punct de vedere micronutritional a celulor şi declanşarea procesului de slăbire. Acest program va ajuta să iniţiaţi un astfel de proces care - mai apoi - trebuie susţinut până la atingerea greutăţii tinta printr-un aport energetic alimentar mai mic decât consumul organismului în condiţiile sale normale de viaţa”, adaugă dr. Albu.

•  2 tablete pâine fără gluten (pâine crocantă fără gluten 3 pauly).

•  frunze de salată verde, rucolă, valeriana etc. în orice cantitate la care puteţi adăuga 5 ml de ulei de măsline.

•  50 g din fructele proaspete cu indice glicemic scăzut precum afine, agrişe, cranberryes, caise, căpşuni, cireşe, acerola, coacăze negre, gutui, mere acrişoare, pere, prune.

Gustarea de dimineaţă, Prânzul şi Gustarea de după-amiază:

•  150 ml din sucul corespunzător.

•  3 tablete pâine.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine