2020-07-06 21:31

Dietele DETOX duc la paradontoză. Ce se întâmplă cu DINȚII dacă nu bem apă suficientă

 |  22:48
Dietele DETOX duc la paradontoză. Ce se întâmplă cu DINȚII dacă nu bem apă suficientă

Cele mai multe persoane care apelează la dietele detox neglijează sfaturile nutriționiștilor, insă rezultatul acestora este, de fapt, dezastruos pentru sănătatea generală și cea a dinților. In timp ce dietele detox determina paradontoza, daca nu bem apa suficienta, ne alegem cu carii.

Deshidratarea atacă dinții!

“Un prim factor de care trebuie să ținem seama este aparenta scădere în greutate de după începerea dietelor drastice, care reprezintă de fapt eliminarea unei cantități foarte mari de apă și nu a depozitelor de grăsime. Această pierdere de apă determină o deshidratare generală care se manifestă la nivel oral prin scăderea fluxului salivar și menținerea pe suprafețele dinților a resturilor alimentare cu potențial carios ridicat”, dezvăluie medicul stomatolog Adrian Mina.

Carența de vitamine îți îmbolnăvește dantura!

“Reducerea aportului de vitamina D care se găsește în peștele cu conținut mai mare în grăsimi (macrou, hering, somon, sardine) are drept rezultat o mineralizare scăzută a dinților, rahitism, osteoporoză și calcifiere incompletă a dinților și oaselor.

Eliminarea lactatelor sau reducerea lor în dietele drastice scade aportul de calciu, fosfor, vitamina A și complexul de vitamine B. Carența de vitamina A determină descuamarea mucoasei orale, keratoză, candidoză, hipertrofie gingivală, xerostomie (uscăciunea cavității orale), iar forma severă determină un risc carios crescut. Deficitul de vitamine B crește riscul de candidoză, glosită și chiar pierderea gustului. De asemenea, carența de vitamina C crește riscul de infecții, sângerare gingivală, iar în cazuri severe gingivită scorbutică cu gingii roșii, inflamate, distrucție parodontală și creșterea mobilității dentare”, explică medicul.

Efectele consumului redus de proteine

“Consumul redus de proteine implementat de acest tip de diete are drept rezultat un aport scăzut de fosfor, magneziu și sodiu, cu implicații asupra mineralizării și remineralizării dentare”, adaugă specialistul.

Dietele detox duc la paradontoză

„Noi nu recomandăm nici dietele de tip detox, unde nu se mai folosesc dinții pentru masticație. Există pacienți care, în urma unor astfel de diete, pot suferi grav din punct de vedere paradontal. De asemenea, înlocuirea alimentației solide cu sucuri bogate în citrice și zaharuri, determină pe lângă eroziunea chimică a dintelui și distrucția acestuia, și o scăderea a autocurățirii care se realizează cu ajutorul alimentelor fibroase”, explică Dr. Adrian Mina.

Luând în considerare toate aceste efecte negative, putem ajunge la concluzia că dietele drastice pot să aiba doar un rezultat catastrofal în ceea ce privește sănătatea dinților și oricine alege să urmeze o astfel de dietă, este dispus să își piardă sănătatea dentară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz