2020-04-06 00:19

Efectele POLUĂRII asupra pielii. Cum ne putem feri de îmbătrânirea prematură a tenului

 |  21:06
Efectele POLUĂRII asupra pielii. Cum ne putem feri de îmbătrânirea prematură a tenului

Lumea se schimbă rapid. Corpul nostru, începând cu pielea, este supus unui atac din ce în ce mai intens din cauza poluării și a elementelor toxice din mediu, încât încă nu a evoluat suficient pentru a se proteja singur. Consecințele pot varia de la iritații și îmbătrânire prematură la nivelul pielii, până la leziuni ale organelor.

Acestea se datorează în mare parte stresului oxidativ, care este definit ca o supraproducție de specii de oxigen reactiv distructive și incapacitatea rețelei de antioxidanți naturali a organismului de a le neutraliza înainte de a dauna pielii și altor organe.

Cum afectează poluarea pielea

Factorii de mediu, precum razele UV, fumatul și poluarea rezultată de la mașini au capacitatea de a crea radicali liberi. Când acești radicali liberi sunt în aerul pe care îl inspirăm zi de zi, în timp ce ne îndreptăm spre muncă, ne plimbăm prin parc sau pur și simplu ne bucurăm de o zi hoinărind pe străduțele orașului, ei atacă pielea. Mai mult decât atât, în timp ce poluarea se prezintă într-o  varietate de forme, tenul este afectat negativ din cauza radicalilor liberi. Cele mai frecvente reacții adverse? Piele uscată, deshidratată, aspect lipsit de vitalitate și semne premature ale îmbătrânirii tenului precum ridurile și liniile fine.

Un alt factor de luat în considerare este apa dură. Deși nu este considerată un tip de poluare în sens tradițional, apa dură este, de asemenea, un factor de mediu care poate afecta negativ pielea. Alcalinitatea apei dure perturbă echilibrul optim, determinând-o să se usuce și să devină ternă.

Cum să-ți protejezi eficient pielea împotrtiva poluării

1.  Hidrateaz-o corespunzător

Principalul obiectiv al rutinei de îngrijire a pielii este de a crea și menține o barieră împotriva radicalilor liber. Dacă aceasta este compromisă, toxinele vor ataca și mai intens celulele. Deoarece poluanții atmosferici provoacă carență de vitamine în piele, este de datoria noastră să le suplimentăm, astfel încât să consolidăm bariera cutantă. 

2.  Detoxifiaz-o cu produse delicate

Găsește un produs delicat, dar care are ingredientele necesare pentru a elimina toxinele și poluanții nocivi din piele.

3.  Fii constantă în ritualul de îngrijire

Poate unul dintre cele mai importante sfaturi este de a fi constantă cu îngrijirea pielii. Astfel încât să-o protejezi în permanență, nu doar în momentul în care efectele poluării încep să fie vizibile. Ai grijă de atât la produsele folosite, cât și la alimentație.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE






PUBLICITATE


Conferinta-Business



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine