2020-08-10 19:47

Ela Crăciun te învață cum să-ți protejezi alunițele la SOARE: "Radiațiile ultraviolete pot cauza CANCER de piele"

 |  22:40
Ela Crăciun te învață cum să-ți protejezi alunițele la SOARE: "Radiațiile ultraviolete pot cauza CANCER de piele"

Ela Crăciun s-a dus de urgență la control medical după ce a observat că aluniță de pe corp și-a schimbat forma și culoarea după o vară petrecută la soare. Vedeta a apelat la medicul dermatolog pentru un control de rutină care să identifice dacă alunița respectivă reprezintă un semn de îngrijorare. A mers acolo inclusiv cu băiatul ei cel mare, Alex, care manifesta, la rândul său, aceeași problemă.

“Iubesc vacanțele la mare, însă nu mă expun mult la soare. Prefer să stau sub umbrelă foarte mult, iar soarele mă vede doar cât fac baie. Mă feresc cât pot de razele UV, port mereu costum de baie întreg, este nelipsită pălăria de soare și chiar și o eșarfă de mătase cu care îmi acopăr corpul în zilele caniculare.

Vara asta ne-am bucurat de mult soare și am observat o aluniță care mi-a ridicat niște semne de întrebare. Și Alex, băiatul meu cel mare, mi-a arătat o aluniță mai ciudată, așa că am mers amândoi la control.

În toți acești ani în care am avut ocazia să îmi desfășor activitatea profesională în jurul medicilor, am învățat un lucru foarte important: e mult mai ușor să previi decât să tratezi. Cancerul este boala secolului, dar evoluția medicinei permite depistarea la timp a mai multor tipuri de cancer, făcând astfel tratamentul mult mai eficient. Acest lucru este valabil și în cazul cancerului de piele, cel mai mare organ al nostru, de care, din păcate, mulți dintre noi nu avem suficientă grijă. Folosiți întotdeauna Spf când vă expuneți la razele uv, oricând, și când sunt nori, nu numai atunci când e soare arzător, și mergeți periodic la control, mai ales dacă observați alunițe noi sau modificări ale pielii.

– Soarele nu este atât de inofensiv precum am fi tentați să credem, sunt radiații ultraviolete (UV) invizibile care cauzează leziuni la nivelul pielii

– Cele mai multe persoane care se expun la soare, implicit la radiațiile UV suferă de arsuri solare, urmate de usturimi, iritații și, nu în ultimul rând, de un traumatism provocat pielii care poate dura și câteva zile bune până se vindecă.

– Poate nu știați, dar și sistemul iminitar are de suferit din cauza expunerii la soare fără protecție, atunci când pielea absoarbe prea multe radiaţii UV

– Se pare că un efect îl au radiațiile UV și asupra sănătății ochilor, cataracta fiind motivul pierderii vederii.

– Radiațiile ultraviolete pot cauza pe termen lung cancer de piele

Sună foarte grav și tragic și de cele mai multe ori nici nu ne gândim prea mult la aceste aspecte, însă ele fac parte din realitatea în care trăim. Spun asta cu toată răspunderea pentru că stă în mâinile noastre să ne protejăm propria sănătate, dar și pe a celor pe care îi iubim”, declară Ela Crăciun.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz