2020-05-29 04:41

"Graalul dietelor", proteina care permite prepararea de prăjituri şi brânzeturi cu puţine calorii

 |  14:18
"Graalul dietelor", proteina care permite prepararea de prăjituri şi brânzeturi cu puţine calorii

Cercetătorii britanici au creat o proteină modificată genetic, numită "Graalul dietelor", deoarece permite prepararea de prăjituri şi brânzeturi cu puţine calorii. Mai mult, acestea au acelaşi gust şi textură ca alimentele originale.

Noul tip de proteină le va permite producătorilor din industria alimentară să renunţe la cantităţi importante de grăsimi, fără să compromită calitatea produselor comercializate, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Cercetătorii de la Universitatea Heriot-Watt şi de la Universitatea Edinburgh au reuşit să obţină proteine modificate care se descompun cu uşurinţă în microparticule. Datorită acestui fapt, ele imită comportamentul grăsimilor din timpul procesului de fabricare a alimentelor.

"Am deschis calea pentru dezvoltarea unor proteine modificate, care, datorită faptului că imită foarte bine lipidele, pot fi folosite pentru a produce o gamă variată de produse alimentare gustoase şi cu un conţinut scăzut de calorii. Rezultatele ar putea avea beneficii importante asupra sănătăţii şi vor reduce povara financiară care apasă pe sistemul naţional de sănătate, cauzată de obezitate şi de alte boli provocate de excesul de greutate corporală", a precizat cercetătorul Steve Euston de la School of Life Sciences, coordonatorul studiului.

Cercetând structura chimică a proteinelor, cercetătorii au descoperit o serie de detalii despre felul în care acestea se comportă atunci când sunt încălzite şi trec prin alte procese utilizate în industria alimentară.

Proteinele modificate pot fi utilizate ca substituenţi eficienţi pentru grăsimi. Astfel de proteine vor putea fi folosite pentru a produce o gamă vastă de produse alimentare. De asemenea, îi vor ajuta pe consumatori să mănânce mai sănătos şi să lupte mai uşor contra obezităţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine