2020-02-19 11:36

Greșeli de curățenie care-ți pun SĂNĂTATEA în PERICOL. Află cum te poți proteja!

 |  20:44
Greșeli de curățenie care-ți pun SĂNĂTATEA în PERICOL. Află cum te poți proteja!

Atunci când dorim să ne bucurăm de o viață sănătoasă, curațenia în locuință este esențială. Totuși, când vine vorba despre păstrarea igienei în baie, există câteva greșeli pe care tindem să le repetăm, fără a ne da seama.

Știai că pe capacul de WC își găsesc adăpostul în jur de 50 de bacterii pe fiecare centimetru pătrat, printre care s-ar putea afla și E-coli sau stafilococul auriu? Sună dezgustător, însă această problemă reală îți poate pune serios sănătatea în pericol.

Iată soluțiile la care poți recurge pentru a scăpa de grija bacteriilor și a microbilor din baie.

1.  Tragi apa la toaleta cu capacul de WC ridicat

Bacteriile, virusurile și particulele de mizerie din toaletă se răspândesc în aer, contaminând obiectele din baie, cum ar fi chiuveta, hârtia igienică, prosopul și chiar periuța de dinți.

2. Uneori, uiți să te speli pe mâini înainte și după folosirea toaletei

Spălarea atentă a mâinilor, înainte și după folosirea toaletei, reprezintă una dintre modalitățile importante pentru a împiedica raspandirea germenilor patogeni.

3. Folosești prea mulți dezinfectanți toxici

Îți dorești să câștigi “lupta” cu bacteriile și ajungi să investești, frecvent, în fel de fel de soluții de curățare și în dezinfectanți, sustin specialistii Wirquin Romania. Studiile realizate de-a lungul timpului de cercetătorii din străinătate au arătat că unele substanțe sunt foarte toxice, fiind asociate chiar și cu riscul apariției unor boli pulmonare extrem de grave.

4. Pui peria de toaletă umedă în suportul ei, după fiecare utilizare

Este bine știut faptul că umezeala favorizează multiplicarea bacteriilor. Ideal ar fi ca peria de WC să fie dezinfectată după fiecare utilizare, apoi lăsată lângă vasul de toaletă, până se usucă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine