2020-08-07 01:51

GREŞELILE pe care le fac părinții când își învață bebelușii să înoate

 |  15:17
GREŞELILE pe care le fac părinții când își învață bebelușii să înoate

Instructorii de educație acvatică susţin că există câteva reguli elementare care îi ajută pe cei mici să nu deprindă frică de apă și să învețe să se simtă în largul lor atunci când înoată.

Ela Crăciun își învață copilul să înoate încă din primele luni de viață şi spune că Nicholas s-a împrietenit rapid cu apa odată cu lecțiile urmate.

„Facem băiță o dată, de două ori maxim, pe săptămână și încercăm să ne și jucăm sau să facem exerciții care îl ajută pe Nicholas să își dezvolte abilitățiile și sistemul muscular, nu doar să-l săpunim. Până acum nu l-am dus la piscină sau bazin de înot, dar am început cu aceste ședințe care sunt atât educative cât și distractive. Nicholas adoră apa, nu am avut probleme, dar dacă aveți un bebeluș care plânge în apa sau care nu se dă în vânt după momentul băiței, o să vedeți că Alex Giurgi, instructorul nostru de educație acvatică, are câteva sfaturi care vă vor fi de folos. E important să udăm copilul pe căpuț încă de la început, întotdeauna din spate spre față și să vorbim mult cu el, să-i povestim ce se întâmplă și să-l încurajăm”, spune Ela.

Instructorul Alex Giurgi explică pe scurt ce ar trebui să știe părinții atunci când vor să îi obișnuiască pe cei mici cu apa.

“Copiilor nu le este frică de apă în mod natural. Frica se dobândește odată cu temerile părinților și cu dorința lor de a-i proteja. În acest mod se pot dezvolta fobiile de apă la cei mici.

Când îi așezăm în cadă, nivelul apei trebuie să treacă de piept, iar temperatura să fie în jurul a 32 de grade Celsius. Îi udăm pe cap din abundență, din spate în față, pentru a se obișnui cu apa. Ei pot intra și cu urechile în apă, fără teamă, pentru că urechea are un sistem special de eliminare a apei. Nu fac otită.

Dacă stă în poziție orizontală, îi ținem mâna pe burtă doar ca punct de sprijin pentru ca ei să își poată mișca în voie mâinile și picioarele.

Când îi asezăm pe spate este important să îi coborâm ușor cu urechile în apă. La început nu o să le placă pentru că au senzația că se înfundă urechile, dar o sa accepte ușor-ușor.

Dacă începem lecțiile la 3 săptămâni, este recomandat să îi ținem 15-20 de minute. Apoi, mărim timpul de stat în apă. De la șase luni pot merge la un bazin specializat pentru bebeluși. Dacă plânge în apă, intrăm alături de ei și zâmbim la fiecare mișcare. Nu trebuie să părem panicați”, a declarat instructorul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-25

Mai multe imagini:
GREŞELILE pe care le fac părinții când își învață bebelușii să înoate
zoom
GREŞELILE pe care le fac părinții când își învață bebelușii să înoate
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz