2019-12-06 04:42

Hairstylistul Florin Iordache ne spune cum să ne îngrijim părul acasă

 |  18:05
Hairstylistul Florin Iordache ne spune cum să ne îngrijim părul acasă

Cine spune că un păr frumos și sănătos necesită tot felul de tratamente costisitoare sau vizite frecvente la un salon de specialitate? Adevărul este că putem să ne îngrijim părul acasă, prin metode simple, fără cheltuieli prea mari. Cunoscutul hairstylist Florin Iordache, pe mâna căruia numeroase vedete autothtone și-au lăsat podoaba capilară, a oferit pentru ziarul PUTEREA câteva soluții prin care părul nostru își poate recăpăta strălucirea și vitalitatea. Nu avem nevoie decât de niște produse pe care, cu siguranță, le găsim în frigider, iar dacă le folosim cel puțin o dată pe lună, rezultatele dorite nu vor întârzia să apară. Recunoscut drept un maestru al măștilor pentru păr, Florin se pregătește pentru lansarea primei sale cărți care va cuprinde o serie de sfaturi utile și de rețete specifice, astfel încât fiecare persoană să găsească varianta potrivită, în funcție de problemele podoabei sale capilare, care dă cele mai bune roade.

Hairstylistul Florin Iordache ne spune cum să ne îngrijim părul acasă
zoom

Florin Iordache, hairstylistul care și-a desăvârșit măiestria prin multă muncă, dar și prin participarea la numeroase festivaluri de profil, ce i-au adus diferite distincții, recunoaște meritul pe care-l au produsele naturale asupra părului nostru. În lipsa vizitelor la un salon de frumusețe, putem să ne îngrijim acasă podoaba capilară prin metode simple deloc costisitoare. În acest sens, el ne-a recomandat două măști menite să rezolve cele mai frecvente probleme cu care se confruntă podoaba capilară.Chiar dacă avem păr gras sau păr uscat, vitamina E nu trebuie să ne lipsească, iar alături de ea, vom folosi și alte ingrediente, în funcție de tipul de păr și de rezultatul dorit. Odată combinate toate aceste produse, aplicăm apoi masca pe lungimea părului, însă nicidecum de la rădăcină, ci de la jumătatea șuvițelor spre vârfuri. Pentru părul gras se mizează în special pe citrice, în timp ce părul uscat are nevoie de o mai mare hidratare.

Masca Soarelui - păr gras

Masca Soarelui include energia și savoarea fructelor tropicale, ajutând părul cu tendințe de îngrășare să își recapete echilibrul, făcându-l să fie mătăsos și ușor de aranjat. Masca se aplică pe părul umed, evitând rădăcina. Se lasă să acționeze o jumătate de oră, apoi se înlătură printr-o șamponare ușoară. Părul se usucă fără a se aplica produse de styling.

Ingrediente:

1 ou (gălbenuș)

1 iaurt

2 lămâi

2 linguri de oțet

1/2 portocală

2 linguri de miere

2 linguriţe Vitamina A

3 capsule Vitamina E

Florin Iordache recomandă folosirea ei o dată pe lună. Persoanele care se confruntă însă cu o mare tendință de îngrășare a părului pot apela la acest tratament complex săptămânal. Masca trebuie utilizată de cel puțin 2-3 ori, iar apoi se poate trece la următorul pas. Odată rezolvată problema părului gras, se poate folosi apoi o mască pentru revitalizarea firului de păr pentru a obține astfel mai mult volum.

Mască Fresh - păr uscat

Hairstylistul Florin Iordache ne spune cum să ne îngrijim părul acasă
zoom

Masca Fresh hrănește părul, redându-i suplețea și strălucirea. Dă rezultate la fel de bune atât pe părul natural, cât și pe cel vopsit. Masca se aplică pe părul umed, evitând rădăcina. Se lasă să acționeze o jumătate de oră, apoi se înlătură printr-o șamponare ușoară. Părul se usucă fără a se aplica produse de styling.

Ingrediente:

1 ou (gălbenuș)

1 felie de pepene galben

1/2 avocado

1/2 banană

3 capsule vitamina E

Se recomandă folosirea ei o dată pe lună.

Ponturi pentru un păr gras

• Trebuie să lăsăm părul cât mai mult desfăcut. Dacă îl ținem strâns, el nu poate să respire și se îngrașă.

• Să avem grijă când îl spălăm, să facem mișcări ușoare și circulare cu șamponul, să evităm să facem mișcări rapide și bruște, asta determină glandele sebacee să producă mai mult sebum, de aceea se îngrașă părul.

• Să alegem un șampon corespunzător pentru tipul nostru de păr.

• Să încercăm să-l spălăm la trei-patru zile, cu cât îl spălăm mai des, cu atât se îngrașă mai mult.

• Să nu aplicăm masca decât pe lungimi și vârfuri, de la o distanță de 2-3 cm în jos, și nu de la rădăcina firului de păr, excepție făcând produsele care sunt special realizate pentru rădăcină, cum ar fi cele de hrănire sau de styling, dar trebuie să se specifice acest lucru pe eticheta produsului.

• Alt lucru de evitat este să nu mai stăm cu mâna în păr, asta e o mare greșeală, deoarece așa părul se îngrașă mai repede.

• Se mai îngrașă și se încarcă din cauza fumului de țigară din ceainării, cafenele etc.

Hairstylistul Florin Iordache ne spune cum să ne îngrijim părul acasă
zoom

Despre Florin Iordache

Florin Iordache, fondatorul Yoko Beauty Academy, este unul dintre cei mai apreciați hairstyliști români. Și-a început cariera în 1997 și și-a desăvârșit arta la Londra, la Academia Vidal Sassoon și la Academia Toni And Guy. În anul 2000, a obținut titlul de Campion Mondial la tunsori în cadrul festivalului de specialitate de la Frankfurt. Prin mâinile lui au trecute cele mai îndrăgite vedete din România, dintre care le amintim pe Delia, Mihaela Rădulescu, Andreea Marin, Teo, Loredana, Mihai Morar, Daniel Buzdugan și Horia Brenciu. De-a lungul timpului, el a fost implicat în numeroase evenimente (Gala Wella, The Fashion Days in Bucharest), prezentări de modă (Doina Levintza, Ingrid Vlasov, Cătălin Botezatu, Kiki Roman, Rebeca Rita, Janine, Romanitza, Casa Vanda), videoclipuri publicitare (Bigotty, Adidas, Coty, A.E.G) sau ședințe foto pentru marile reviste.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray