2019-11-14 04:11

IDEI DE VACANȚE în 2019: Primele 5 destinaţii turistice alese de New York Times

 |  21:59
IDEI DE VACANȚE în 2019: Primele 5 destinaţii turistice alese de New York Times

Primele cinci destinaţii turistice alese de New York Times pentru anul 2019 sunt aduse în atenţia agenţiilor de specialitate prin implicarea turiştilor, fie în direcţii umanitare sau prin reformulare în direcţii atente la ecologie, dar şi prin dezvoltări ale ofertei culturale din zonă.

1. Puerto Rico

Puerto Rico este prima destinaţie recomandată de americani. La un an şi jumătate după ce uraganul Maria a lovit Statele Unite şi Insulele Caraibiene, Puerto Rico începe să revină în ofertele turistice.

Numărul de zboruri care fac legătura cu insula încă nu a reluat programul obişnuit, dar autorităţile din turism susţin că traficul maritim arată din ce în ce mai bine, iar hotelurile încep să revină la gradul de ocupare dinaintea uraganulu, citeaza Mediafax.

Încă din primele săptămâni ale anului, în San Juan se joacă producţia muzicală “Hamilton,” cu Lin-Manuel Miranda, care a jucat în ”Mary Poppins revine/ Mary Poppins Returns” şi a compus şi a cântat muzica din ”Vaiana/ Moana”, în rolul principal, la Centro de Bellas Artes Luis A. Ferré. Reprezentaţiile au ca scop strângerea de fonduri pentru organizaţiile de pe insulă.

2. Hampi, INDIA

Pe locul doi între recomandările anului se află Hampi, în India. Oraşul introdus pe lista de obiective protejate de la UNESCO adăposteşte peste 1000 de construcţii în piatră bine conservate, temple şi palate care oferă o imagine a istoriei locului până în secolul 16, când, în culmea puterii Imperiului Vijayanagar, aceasta era una dintre cele mai mari şi mai bogate aşezări omeneşti din lume. Până acum era considerată una dintre destinaţiile mai greu de accesat.

3. Santa Barbara

Santa Barbara, în California, era cunoscută ca o destinaţie pentru ce mai bogaţi dintre americani. Ultimii ani au transformat staţiunea într-o destinaţie preferată de cei care caută atracţii culinare. Chefi celebri ca Jesse Singh, după experienţele care l-au consacrat în Melbourne şi la New York a coordonat oferta de al Bibi Ji, un restaurant indian provocator, unde lista de vinuri este alcătuită de un somelier la fel de cunoscut, Rajat Parr. Afirmat la “Top Chef”, Phillip Frankland Lee se ocupă de The Monarch, un restaurant de lux, iar Chaplin’s Martini Bar, a deschis în luna ianuarie Silver Bough, un local de 10 locuri pentru meniul de degustare.

4. Panama

Două noi staţiuni din Pacific au urcat Panama pe locul patru între recomandările anului. Reţeaua Cayuga Hospitality a deschis Isla Palenque în Golful Chiriqui, cu opt case de vacanţă şi o vilă pe o insulă de 161 de hectare. Pe lângă accesul la şapte plaje şi cursele de caiac prin părdurile de mangrove sau urmărirea traseelor pe care apar balenele, complexul are o politică de sustenabilitate ecologică în care este inclusă cultivarea unei bune părţi din produsele folosite în bucătărie, folosirea unui mobilier realizat din copacii căzuţi şi reguli de înlocuire a plasticului cu produse care nu afectează mediul, cum ar fi paiele din frunze de papaya în locul variantelor imposibil de distrus.

5. Munchen

Metropola bavareză este considerată printre cele mai creative destinaţii din Europa cele două companii teatrale care domină peisajul artistic, Münchner Kammerspiele şi Residenztheater programând nu mai puţin de 30 de premiere până în luna mai. La Residenztheater, 2019 este ultimul an în care regizorul austriac Martin Kusej este director artistic. în plus, oraşul se bucură şi de renovarea şi redeschiderea Lenbachhaus Museum, cu o colecţie impresionantă de artă semnată de artiştii care au făcut parte din gruparea Der Blaue Reiter. Dar argumentul suprem pentru listarea oraşului Munchen printre destinaţiile anului este faptul că Opera de Stat Bavareză se numără printre cele mai dinamice instituţii de gen de pe continent.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray