2019-10-14 21:54

INFARCTUL poate fi prevenit printr-o analiză de rutină a PĂRULUI

 |  16:25
INFARCTUL poate fi prevenit printr-o analiză de rutină a PĂRULUI

De la caderea parului la acnee si ruperea unghiilor, orice schimbare vizibila a corpului poate fi semnul unor afectiuni de sanatate grave, iar medicii avertizeaza ca nu ar trebui trecute cu vederea, ci investigate. Astfel, cercetatorii au descoperit ca analizarea nivelului de cortizol, hormonul stresului, de la nivelul parului poate determina clar daca persoana respectiva urmeaza a suferi un infarct.

Recent, o echipă de oameni de ştiinţă din Canada a examinat efectele muncii, problemelor financiare şi în căsniciei asupra stării de sănătate si concluzia este ca, dacă în părul se află o cantitate mare de cortizol, hormonul stresului, un atac de cord este iminent.

Nivelul de cortizol este măsurat de obicei în sânge, urină şi salivă, însă părul este diferit. Creşte repede şi ar putea indică perioade mai lungi de stres.

Studiul citat de realitatea.net a examinat fire de păr de la 56 de persoane care au făcut atac de cord şi s-a observat că aveau un nivel ridicat de cortizol cu mult timp înainte de a suferi infarctul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray