2020-07-11 17:30

La 113 ani, Maria este cea mai bătrână SUPRAVIEȚUITOARE a COVID-19! Femeia s-a vindecat și de gripă spaniolă, acum 100 ani

 |  00:55
La 113 ani, Maria este cea mai bătrână SUPRAVIEȚUITOARE a COVID-19! Femeia s-a vindecat și de gripă spaniolă, acum 100 ani

Maria Branyas, născută pe 4 martie 1907, este cea mai batrana supravietuitoare a COVID-19. Interensat este ca femeia s-a vindecat, in urma cu 100 ani, si de gripa spaniola, care a ucis atunci peste 50 de milioane de oameni.

"Are 113 ani. A depășit boala și se descurcă foarte bine", a spus managerul azilului.

Maria Branyas a contractat boala într-o formă ușoară luna trecută în azilul unde locuiește de douăzeci de ani, în orașul Olot, situat la o sută de kilometri nord de Barcelona.

Simptomele ei au fost ușoare: „În realitate, singurul lucru detectat a fost o infecție a tractului urinar și o mică febră asociată, dar apoi a făcut un test de screening (pentru coronavirus) care s-a dovedit a fi pozitiv”, au declarat reprezentanții instituției. "Acum se simte bine și a avut un test negativ săptămâna trecută", au adăugat aceștia.

Centenara a rămas închisă câteva săptămâni în camera ei de la Residența Santa Maria del Tura. Un singur angajat a intrat la ea, îmbrăcat în haine de protecție, potrivit televiziunii regionale TV3, care a difuzat imagini cu bătrâna.

Maria Branyas i-a explicat reporterului tv că „oamenii sunt foarte prietenoși și foarte atenți” cu ea în cadrul unității. Când o angajata îi cere să le spună care este secretul longevității sale, ea le răspunde cu modestie că este pur și simplu norocoasă că are „sănătatea bună”, potrivit AFP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz