2020-02-22 09:36

La ce PERICOLE îți supui bebelușul dacă îl scoți ÎN FRIG

 |  00:49
La ce PERICOLE îți supui bebelușul dacă îl scoți ÎN FRIG

Părinții cu bebeluși veniți pe lume în timpul iernii se tem de cele mai multe ori să iasă la plimbare cu acesta, în primele săptămâni de viață, din cauza temperaturilor scăzute de afară. "n funcție de anotimpul în care naști, îl poți scoate afară și în ziua în care ajungi acasă cu el, cu condiția să fie o temperatură acceptabilă. Ideal ar fi să fie măcar 20 de grade", spun pediatrii.

 “În funcție de anotimpul în care naști, îl poți scoate afară și în ziua în care ajungi acasă cu el, cu condiția să fie o temperatură acceptabilă. Ideal ar fi să fie măcar 20 de grade pentru că nou-născutul nu se adaptează  atât de ușor la o temperatura mai scăzută. Așadar, copiii născuți primăvara, toamna, pe vreme frumoasă și vara, pot să fie scoși afară în orice moment după naștere, atâta timp cât nu e caniculă sau furtună.

Raportându-ne la starea vremii, sfatul pe care îl dau cel mai adesea părinților este următorul: dacă tu vrei să ieși afară, atunci poți să scoți și copilul, dacă ție îți vine să stai în casă pentru că vremea nu e frumoasă, evident că nu trebuie să scoți nici copilul afară.

Dacă copilul se naște iarna,  e bine să așteptăm măcar o săptămâna - 10 zile înainte să îl scoatem afară din casă,  să îl adaptăm la mediul de acasă pentru că temperatura este oricum mai scăzută decât vara, indiferent cât încălzim, după care ieșirea se face treptat. Începem cu 10-15-20 de minute și apoi putem să creștem.

În principiu, copilul nu pierde nimic dacă nu îl scoateți afară, dar nu e ok nici să îl țineți 3-4 luni numai în casă.  Când va ieși în mediul înconjurător nu se va adapta ușor la zgomote, la oamenii din jur, la aerul de afară și atunci o să aibă o reticență și va dori să se întoarcă în „cuibul lui”.  De aceea, lucrurile trebuie făcute întotdeauna cu măsură.

Poți scoate copilul în landou, în cărucior sau într-un sistem de purtat, dar ideal ar fi căruciorul. Deși poate părea mai ușor pentru mamă să îl țină lipit de ea, greutatea unui bebeluș crește destul de repede și e mai greu de tolerat pentru coloana vertebrală. Totodată, fiind lipit de tine, copilul se va supraîncălzi și va deveni mult mai dependent de tine. Se recomandă folosirea sistemului de purtat numai dacă e absolut necesar, dar nu mai mult de 45 de minute pe zi”, spune Alina Ilici, Medic Primar Neonatolog.

 

foto: www.livingandloving.co.za


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine