2019-12-06 02:14

Legătura dintre zodii şi sănătate. Boli asociate lunii naşterii

 |  19:35
Legătura dintre zodii şi sănătate. Boli asociate lunii naşterii

Se spune despre persoanele născute în zodia Taurului că sunt foarte sensibile în zona gâtului şi a picioarelor, Gemenii sunt predispuşi la afecţiuni legate de inimă, iar Racii pot suferi, de-a lungul vieţii, de boli ale stomacului. Aceste informaţii vehiculate până acum de astrologi sunt confirmate şi de cercetători. Un studiu publicat în Journal of the American Medical Informatics Association releva faptul că există o legătură clară între luna naşterii unei persoane şi bolile de care poate suferi de-a lungul vieţii.

Oamenii de ştiinţă i-au ironizat de-a lungul secolelor pe astrologii care au spus dintotdeauna că luna naşterii exercită un efect puternic asupra personalităţii unei persoane şi a direcţiei pe care aceasta o va urma în viaţă. Noul studiu realizat de savanţii americani pare să dea dreptate astrologilor. Savanţii de la Universitatea Columbia au descoperit o corelaţie surprinzătoare între luna naşterii şi riscul de apariţie a unor probleme de sănătate, inclusiv maladii cardiace, infecţii virale şi ADHD.

„Partea bună a faptului că lucrezi în domeniul ştiinţific este aceea că savanţii sunt oameni cu mintea incredibil de deschisă - atât timp cât ai la dispoziţie date pentru a-ţi proba teoriile”, a spus Nicholas Tatonetti, profesor de informatică biomedicală la universitatea americană, coordonatorul acestui studiu. „Atunci când prezentăm aceste rezultate avem întotdeauna grijă să precizăm că luna naşterii este o variabilă pentru expunerile la mediul înconjurător. Este cunoscut faptul că mediul poate fi un factor foarte important în dezvoltarea timpurie, mai ales în contextul unor anumite variaţii genetice particulare”, a adăugat cercetătorul american, citat de Mediafax. Pentru acest studiu, savanţii au analizat datele provenind de la 1,7 milioane de persoane dintr-o bază a clinicilor din New York, obţinute între 1985 şi 2013, pe care le-au corelat cu 1.600 de boli. Astfel, cercetătorii au aflat că 55 dintre acele boli erau „semnificativ dependente” de luna naşterii.

Astrologie medicală

Berbec. Cu o fire competitivă, Berbecul va lupta cu orice şi oricine atunci când vrea să câştige. Boliile care îl pasc pe Berbec sunt: ulcerul gastric, insuficienţă renală, ciroză hepatică.

Zone sensibile: cap, faţă, ochi.

Boli: febră, nevralgii, probleme cu ochii, erupţii şi inflamaţii, accidente.

Taur. Sexul şi alcoolul sunt lucrurile care îi plac cel mai mult unui Taur. În viitor se va resimţi acest abuz de alcool şi îşi va pune amprenta asupra ficatului său. Boli hepatice sau afecţiuni mai grave ale ficatului îl pasc pe Taur.

Zone sensibile: gât (şi interior, şi exterior), urechi, laringe, amigdale.

Boli: probleme în zona internă a gâtului.

Gemeni. Firea lor sedentară le va da bătăi de cap Gemenilor. Afecţiuni ale inimii sunt cele mai frecvente boli cu care Gemenii se confruntă. Puţină mişcare nu strică nimănui, astfel şi organismul va fi pus în mişcare, lucru ce înseamnă mai multă sănătate.

Zone sensibile: braţe, umeri, muşchi, oase, plămâni, palme.

Boli: boli nervoase, pneumonie, astm bronşic, anemie, tuberculoză, probleme respiratorii.

Rac. Din păcate pentru Raci, firea lor impulsivă, posesiva şi agresivă le va da bătăi de cap pe viitor. Boli stomacale cum ar fi ulcerul gastric sau boli grave ale inimii sunt cele mai frecvente boli cu care Racii se vor confrunta pe viitor.

Zone sensibile: stomac, piept, plex solar, diafragmă, partea superioară a ficatului.

Boli: tulburări digestive.

Leu. Leu se iubeşte pe el mai mult decât îi iubeşte pe ceilalţi. Din păcate pentru Leu, boli grave cum ar fi cancerul la piele, cancer la sân sau infarct miocardic sunt boliile de care se poate lovi în viitor.

Zone sensibile: inima, coloana vertebrală, măduva spinării.

Boli: boli cardiovasculare, circulaţie slabă

Fecioară. Fecioara iubeşte tot ce reprezintă mâncare. O gurmandă înrăita, Fecioara va suferi pe seama acestui lucru, scrie lyla.ro. Adoră dulciurile şi tocmai de aceea diabetul o va răpune.

Zone sensibile: intestine, sistemul digestiv, partea inferioară a ficatului.

Boli: tulburări digestive.

Balanţa. Pune totul în balanţă, dar atunci când se loveşte de o boală gravă renunţa la a mai echilibra ceva. Boli cum ar fi cancerul osos, cancer la colon sunt bolile pe care Balanţa le poate întâlni de-a lungul timpului.

Zone sensibile: rinichi, şale, apendice, zona lombară, piele.

Boli: boli de rinichi şi probleme ale coloanei vertebrale.

Scorpion. Scorpionul iubeşte cu patimă şi tocmai inima va fi cea care va ceda lupta aceasta pasională. Nu pune prea mult accent pe sănătatea sa şi tocmai de aceea va avea parte şi el de ceva coborâşuri de-a lungul vieţii.

Zone sensibile: organe genitale, vezica urinară, colon, rect, fiere.

Boli: tulburări în zonele sensibile menţionate mai sus.

Săgetător. Prea multă muncă strică întotdeauna. Puţină odihnă este un beneficiu adus sănătăţii. Bolile ficatului vor lovi din plin un Săgetător tocmai din lipsa odihnei şi a muncii excesive.

Zone sensibile: şolduri, coapse, nervul sciatic.

Boli: gută, reumatism, sciatică, accidente.

Capricorn. Toată viaţa va lupta după bani şi respect, dar va uita de sănătate sau chiar de îşi va aminti nu va pune preţ pe asta. Diabetul este boala cea mai frecventă a Capricornilor însă nici boliile renale, cardiace sau hepatice nu îl vor ocoli.

Zone sensibile: genunchi, încheieturi, păr.

Boli: probleme de piele şi boli care afectează zonele sensibile.

Vărsător. Vărsătorul este de o modestie rară. Foarte mult inclinaţi către arta, Vărsătorul tinde să se izoleze de multe ori. Nebunia sau bolile cerebrale sunt cele care îl pot afecta de-a lungul timpului.

Zone sensibile: glezne, gambe, dinţi, circulaţia sângelui.

Boli: accidente la glezne, vene varicoase, toxiinfecţii alimentare, boli nervoase.

Peşti. Peştii dau dovadă de o bunătate rară. Îşi vor rupe pâinea de la gură dacă este nevoie. Boliile renale sunt cele mai dese afecţiuni cu care Peştii se pot întâlni.

Zone sensibile: picioare şi degetele de la picioare.

Boli: răceli, gripă, boli asociate cu scurgeri de mucus.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-15Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Ministerul suferinţelor eterne După atâtea modificări în sănătate, după mult trâmbiţata reformă şi anunţurile bombastice de „cât de bine o să ne fie”, lucrurile par a nu se fi schimbat deloc. Ba chiar par a fi mai rele
21 Aug 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray