2020-04-05 22:49

Lipsa VITAMINEI B12, o posibilă cauză pentru oboseală, DEPRESIE, mâini și picioare amorțite

 |  21:05
Lipsa VITAMINEI B12, o posibilă cauză pentru oboseală, DEPRESIE, mâini și picioare amorțite

Uneori subestimata, vitamina B 12 este extrem de importantă pentru sistemele organismului și funcțiile lui, iar lipsa ei poate determina stari de oboseala, somnolenta, chiar depresie si, in multe cazuri, senzatia de picioare și maini amortite.

Totodata, vitamina B 12 este importantă pentru multe funcții ale corpului, cum ar fi sănătatea creierului, producția de celule sanguine și buna funcționare a sistemului nervos, dar și pentru hematopoieză, potrivit doctorulzilei.ro. Principala problemă de sănătate asociată cu absorbția slabă a B 12 este o afecțiune pe care medicii o numesc „anemie pernicioasă”. Principalele simptome ale acestei anemii includ: diaree sau constipație, epuizare, pierderea poftei de mâncare, piele palidă, limbă roșie și inflamată, gingii care sângerează.

Principalele simptome ale deficienței de vitamina B 12 pot include: senzația de oboseală ușoară dar și semne de tulburări ale dispoziției – depresia.

Diagnosticul se stabilește în urma unei analize la sânge care este recomandată de medicul de familie în cazul în care pacientul este suspect de anemie pernicioasă.

Vitamina B 12 se găsește cel mai adesea în carne și produse de origine animală, unele persoane pot apela la suplimentele alimentare pentru a-și lua necesarul de nutrienți de care întregul organism are nevoie.

Principalele alimente bogate în vitamina B 12 sunt: cerealele, laptele de vacă, ouăle, iaurtul, ciupercile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine