2020-05-25 18:53

Madonna, Nirvana şi Metallica cresc şansele de fertilizare in vitro a ovulelor

 |  22:01
Madonna, Nirvana şi Metallica cresc şansele de fertilizare in vitro a ovulelor

O legătură clară între medicină şi muzică a fost recunoscută încă din vremea lui Pitagora, beneficiile terapiei prin muzică fiind importante în ameliorarea şi chiar tratarea anumitor afecţiuni grave. Însă abia recent a fost stabilită o conexiune între anumite tipuri de muzică şi fertilizarea in vitro. Mai exact, studiile au arătat că piese ale unor artişti, printre care Madonna, Nirvana, Metallica, Michael Jackson şi compozitorii Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart şi Johann Sebastian Bach, cresc cu peste cinci procente şansele de fecundare in vitro a ovulelor.

Cercetătorii spanioli au descoperit în cadrul unui studiu recent faptul că piesele lansate de Madonna, Nirvana şi Metallica, „cântate” unor ovule, pe iPod, cresc şansele lor de fertilizare in vitro cu peste cinci procente. Savanţii spanioli au folosit în acelaşi studiu piese lansate şi de alţi muzicieni de marcă, precum Michael Jackson şi compozitorii Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart şi Johann Sebastian Bach. Cercetătorii de la Institutul Marques din Barcelona, o clinică specializată în fertilizarea in vitro, au dezvăluit rezultatele studiului lor la conferinţa anuală organizată de European Society of Human Reproduction and Embriology, la începutul acestei luni, la Londra. După ce au injectat cu spermă peste 1.000 de ovule, acestea au fost plasate în incubatoare.

În jumătate dintre ele, mai multe iPod-uri difuzau cântecele unor cunoscuţi intepreţi pop şi operele clasice ale unor compozitori celebri, scrie revista „New Musical Express”. Ovulele plasate în incubatoarele în care se aflau iPod-urile au prezentat o rată de fertilizare mai mare cu cinci procente. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că vibraţiile create de muzică ajută trecerea nutrimentelor în structura ovulelor şi stimulează eliminarea reziduurilor celulare. Medicul Dagan Wells de la Universitatea Oxford, care nu a luat parte la acest studiu, consideră că şi muzica techno ar putea avea un efect benefic asupra fertilizării in vitro, datorită sunetelor sale joase şi ritmate.

Beneficiile meloterapiei, recunoscute din antichitate

Conexiunea între muzică şi medicină îşi are originea în trecut şi a constituit subiectul a numeroase controverse. În antichitate, oamenii obişnuiau să trateze anumite afecţiuni sau stări de disconfort fizic prin ritualuri de magie albă acompaniate de muzică specifică invocării unor divinităţi. De asemenea, terapia prin muzică (meloterapia) era folosită pentru a-i revigora pe cei deprimaţi şi pentru a-i încuraja pe cei care plecau la luptă. Chiar şi discipolii lui Pitagora tratau epilepsia şi stările febrile cu ajutorul muzicii, deoarece ei considerau că boala reprezintă consecinţa directă a unui dezechilibru survenit între armonia cosmică şi fiinţa umană. Meloterapia a fost introdusă şi promovată de Platon, care o folosea pentru a reda sănătatea celor din jur, scrie eva.ro. Astfel, meloterapia şi-a început „cariera”, dar până în secolul XIX a fost considerată o metodă de tratament empirică, iar medicii nu au studiat până atunci efectul curativ al sunetelor, armoniei, ritmului unor melodii în tratamentul unor afecţiuni atât de ordin fizic, dar şi - mai ales - psihic.

Operele unor compozitori precum Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Robert Schumann sau Frederick Chopin au un efect demonstrat şi incontestabil în ameliorarea stărilor de panică, oboseală interioară, nervozitate şi stres. Ţinând cont de faptul că existenţa cotidiană este caracterizată de tensiuni permanente şi presiuni exterioare, meloterapia acţionează adesea că un „tratament de urgenţă”, care ne ajută să ne menţinem sănătatea, măcar în ceea ce priveşte aspectul psihologic al problemei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine