2019-08-18 11:55

Mătreață, coji, scalp sensibil? Iată care sunt cauzele și cum poți scăpa de probleme

 |  00:05
Mătreață, coji, scalp sensibil? Iată care sunt cauzele și cum poți scăpa de probleme

Studiile arată că aproximativ 60% dintre femei și 40% dintre bărbați au scalp sensibil, caracterizat prin simptome ca: senzație de arsură, furnicături, durere, mâncărime și roșeață. Acestea sunt cauzate în special de aerul uscat, căldura, frigul, poluarea, stresul sau chiar șamponul sau produsele de styling folosite.

Sensibilitatea pielii variază şi în funcţie de anotimp: pielea este mai sensibilă iarna decât vara. De ce? Pentru că nivelul de umiditate redus face ca hidratarea barierei protectoare să fie şi ea redusă, ceea ce înseamnă că scalpul este deshidratat. Un scalp uscat este un scalp sensibil. Bariera sa naturală protectoare funcţionează doar dacă este hidratată.

„Printre cele externe se găsesec poluarea, deshidratarea pielii din cauza încălzirii, a aerului condiţionat, tratament necorespunzător după operaţiunile de colorare sau permanent, radiaţiile UV”, punctează hairstilistul Arabella Zadic.

„La capitolul cauze interne, punctăm stresul, metabolismul neregulat, conţinutul anormal de hormoni şi vitamine, înaintarea în vârstă.”

 Și totuși, manifestările cauzate de mătreaţă sunt diferite față de cele cauzate de coji. Mătreața apare pe un scalp (foarte) sensibil, pe când cojile apar la un scalp uscat, sensibil. Reține: cojile sunt doar temporare! Apar din cauza umidității foarte scăzute care afectează stratul cornos.

În cazul unui scalp sensibil, bariera naturală protectoare a pielii este dispusă la iritaţii mult mai uşor şi, de aceea, aceasta nu îşi poate îndeplini funcţia protectoare. Agresorii precum aerul cald, aerul rece și produsele chimice pătrund prin această barieră şi penetrează pielea. Scalpul reacţionează inflamându-se, înroşindu-se, tensionându-se.

Pentru a ameliora problemele scalpului sensibil trebuie sa alegeti, inainte de toate, un sampon adecvat tipului de par si special destinat scalpului cu probleme. Acesta este unul diferit, de regula fara coloranti si cu PH neutru, care permite o spalare normala a parului, fara a agrava problemele scalpului.

Totodata, spalarea excesiva a parului si cu produse nepotrivite poate indeparta uleiurile benefice de la suprafata scalpului si astfel apar cojile, matreata si chiar caderea parului. De altfel, si apa foarte fierbinte are un rol negativ in povestea scalpului sensibil. Optati pentru apa calduta, iar ultima apa de clatire incercati sa fie cat mai rece suportabil.

Daca aveti scalpul sensibil, utilizaţi un număr minim de produse de coafat. Gelurile şi pastele se acumulează la rădăcina părului, putând cauza iritarea şi deshidratarea unui scalp sensibil. Şi coafarea regulată la cald poate contribui la deshidratarea scalpului.

De asemenea, perierea agresivă a părului poate irita scalpul. Încercaţi să utilizaţi un pieptene cu dinţi rari, având grijă să nu faceţi mişcări agresive


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-27Parerea ta...

DR.FU MAN CIU
27 Iun 2018

Va recomand Keto-Tis!Nu are egal in combaterea matreteii....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray