2020-02-17 15:14

Noul TREND: ombilicoplastia. Ce presupune operația estetică a buricului şi cât de grea este refacerea

 |  17:26
Noul TREND: ombilicoplastia. Ce presupune operația estetică a buricului şi cât de grea este refacerea

Ombilicoplastia sau operația estetică a buricului reprezintă intervenția chirurgicală ce are ca scop remodelarea și repoziționarea ombilicului. A fost cea mai populară operație estetică a anului trecut.

Unul dintre cele mai hot trenduri ale momentului în chirurgia estetică, ombilicoplastia, este intervenția la care apelează din ce în ce mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă.

“De obicei, pacienții care apeleaza la noi la clinică pentru remodelarea ombilicului sunt pacienți pe care îi deranjează din punct de vedere estetic. Unii oameni se nasc cu o formă diferită a ombilicului sau acesta poate suferi un proces de schimbare în urma nașterii la femei, a luării în greutate, etc. De obicei, bărbații doresc un ombilic mai rotund, în vreme ce femeile vor în general un ombilic puțin mai oval, în formă de lacrimă”, declară Dr. Iancu Morad.

Tot de la medicul estetician aflăm că ombilicoplastia nu este deloc o operație complicată.

“Intervenția este una destul de simplă, se realizează de obicei sub anestezie locală. Durează între 20 și 30 de minute. Nu este dureroasă și constă într-o incizie în interiorul ombilicului, astfel încât cicatricea rămasă nu este vizibilă. Prin această incizie, înlăturăm excesul de piele și dăm o formă nouă ombilicului”, explică medicul.

Recuperarea este rapidă, iar pacientul își poate relua activitățile obișnuite la scurt timp după intervenție.

“Recuperarea este foarte rapidă. Majoritatea pacienților se întorc la muncă în aceeași zi, la scurt timp după intervenție. Firele sunt de obicei resorbabile, adică se absorb în timp. Normal, ca la orice intervenție, zona este posibil să fie puțin mai sensiblă, ușor dureroasă, dar asta nu împiedică revenirea imediată a pacientului la activitățile sale obișnuite”, spune esteticianul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine