2020-08-09 21:06

Nutriţionist: Dietele drastice nu sunt potrivite pe termen lung pentru pierderea în greutate

 |  13:14
Nutriţionist: Dietele drastice nu sunt potrivite pe termen lung pentru pierderea în greutate

Un nutriţionist german a avertizat că dietele "crash" (drastice) nu sunt potrivite pe termen lung pentru pierderea în greutate, transmite agenția DPA, citate de Agerpres.

Georg Abel, profesor la Universitatea de Științe Aplicate din Saarbruecken este de părere că o reducere inițial drastică a aportului de calorii determină organismul să ardă rezervele de carbohidrați glycogen, proces care este însoțit de pierderea de apă din organism, grăsimea nefiind afectată în mod semnificativ.

Chiar dacă acest lucru duce la pierderea rapidă în greutate, persoanele care țin regim se îngrașă din nou, și, de obicei, cu mai multe kilograme, atunci când obiceiurile alimentare anterioare sunt reluate.

Necesarul zilnic de energie al unui adult este de aproximativ 2.000 de calorii. Dietele "crash" reduc zilnic, în mod obișnuit, de la 500 până la 800 de calorii.

Nutriţionistul susţine că adoptarea unei diete "crash" în mod frecvent sau pentru o lungă perioadă de timp ar putea perturba echilibrul natural al organismului între foame și sațietate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz