2020-04-03 08:30

O dietă bogată în fibre îi poate ajuta pe cei care suferă de astm. Un astfel de regim reduce inflamaţia căilor aeriene

 |  11:13
O dietă bogată în fibre îi poate ajuta pe cei care suferă de astm. Un astfel de regim reduce inflamaţia căilor aeriene

Cercetătorii australieni investighează o teorie potrivit căreia o dietă bogată în fibre îi poate ajuta pe cei care suferă de astm, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres. Oamenii de ştiinţă consideră că o astfel de dietă poate reduce inflamația căilor aeriene la persoanele cu această boală.

Lisa Wood, Katherine Baines, Bronwyn Berthon și Peter Gibson, profesori la Universitatea din Newcastle, sunt de părere că, pur și simplu, consumarea mai multor fibre alimentare poate ajuta la controlul simptomelor.

"Atunci când ai astm, ceea ce mănânci este important. Unele alimente pot fi dăunătoare pentru cei care suferă de astm, cum ar fi cele de fast-food, care sunt bogate în grăsimi saturate, în timp ce altele cum ar fi fructele și legumele sunt benefice", a declarat Lisa Wood.

"Știm din alte studii pe care le-am făcut că persoanele cu astm nu mănâncă suficiente fibre și că mai multe fibre în dietă sunt legate de o mai bună funcție pulmonară și de mai puține inflamații ale căilor respiratorii", a completat ea.

Pacienții din acest studiu vor primi un supliment de fibre sub forma de pulbere.

"Când mâncăm fibre solubile, bacteriile sănătoase din intestin rup fibrele creând compuși care călătoresc în sânge și au efecte pozitive în tot corpul. Deoarece în prezent nu există nici un tratament care să vindece complet astmul, cu cât aflăm mai multe despre efectele dietei asupra acestei boli, cu atât mai mult oamenii pot fi ajutați să țină sub control maladia de care suferă", a afirmat ea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine