2019-10-17 14:20

„Omul-copac” a fost operat de 16 ori

 |  14:28
„Omul-copac” a fost operat de 16 ori

Abul Bajandar, tânărul de 27 de ani, din Bangladesh supranumit "omul-copac" din cauza negilor uriași care i-au crescut la extremitățile degetelor de la mâini și picioare a trecut cu succes prin 16 operații la Medical College Hospital din Dacca, informează Agerpres, citând AFP.

Bajandar suferă de o maladie genetică extrem de rară, fiind unul dintre cele patru cazuri care se cunosc în întreaga lume de persoane diagnosticate cu epidermodisplazie veruciformă, care dau aspect de... copac. Bărbatul a trecut prin cel puțin 16 intervenții chirurgicale prin care medicii i-au îndepărtat cinci kilograme de excrescențe care îl împiedicau, printre altele, să-și țină în brațe fetița de trei ani.

Samanta Lal Sen, chirurg plastician la Medical College Hospital din Dacca, susține că, după cele „cel puțin 16 intervenții”, „mâinile și picioarele sunt acum aproape vindecate, deși recidiva negilor nu este exclusă.

În urmă cu un an, un bărbat din Indonezia a decedat în urma acestei boli genetice rare.

Bajandar a declarat că a trecut prin dureri „insuportabile”, dar că acum se simte mult mai bine și e fericit fiindcă poate să își țină fetița în brațe. 

Bajandar și-a cunoscut soția, Halima Khatun, înainte de ca boala să se manifeste. Cei doi locuiesc împreună cu fetița lor în spitalul în care bărbatul a fost internat în urmă cu un an.

După ce boala s-a agravat, Bajandar nu a mai putut lucra, însă acum speră să pună pe picioare o afacere cu banii primiți prin donații din toată lumea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-06Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Gică contra Când un articol de calitate, nu o mondenitate, nu un „lifestyle”, îți aduce trafic în câteva ore cât tot site-ul ziarului în două-trei zile, ar trebui să exulți. Totuși, „Omul cu porcul la moschee” mi-a produs sentimente amestecate. Traficul este binevenit, dar, în acest caz, îmi stârnește și îngrijorarea. Nu este vorba de interesul în jurul subiectului, pe care îl consider absolut firesc: un român atipic, sătul de abuzurile politicienilor, nu se rezumă să „dea din gură”, ci acționează, asumându-și riscurile. În schimb, nu sunt în regulă (toate) motivele care stau în spatele spiritului combativ al lui Cătălin Berenghi și, mai ales, aplauzele pe care le primește la scenă deschisă pentru expunerea respectivelor motive
26 Aug 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray