2020-04-06 22:19

Patru secrete pentru o DIETĂ sănătoasă după Sărbători

 |  17:03
Patru secrete pentru o DIETĂ sănătoasă după Sărbători

După mesele îmbelșugate de Sărbători, organismul nostru are nevoie de un echilibru nutrițional. Vă prezentăm câteva secrete, obiceiuri alimentare care detoxifică organismul pentru a intra într-un ritm normal de funcționare.

1. Consumul de ceaiuri, ierburi aromatice şi condimente cu efecte vindecătoare

O prima cale de detoxificare eficientă a organismului în sezonul rece este să consumăţi cât mai frecvent plante, ierburi aromatice şi condimente cu proprietăţi medicinale recunoscute. Urzică este o sursă excelenţă de minerale alcaline, ajutând rinichii să elimine impurităţile şi asistând funcţionarea glandelor suprarenale.

Alte plante cu efect protector asupra sistemului renal sunt boabele de ienupăr (au efect diuretic şi combat infecţiile de vezica urinară), rădăcina de ghimbir (intensifica circulaţia sângelui la nivelul rinichilor), nalba mare (ameliorează iritatiile mucoasei tractului urinar) sau coadă calului (are puternice efecte diuretice, calmante, antimicrobiene şi cicatrizante).

Sodiul şi alţi electroliţi din sarea de mare asista atât funcţionarea rinichilor, cât şi a glandelor suprarenale. Tamari, un sos de soia învechit, stimulează drenajul limfatic şi furnizează organismului enzime, calciu şi fier. Scorţişoară, nucşoară, cuisoarele şi alte condimente specifice iernii sunt recomandate pentru beneficiile lor curative diverse, printre care se numără şi detoxificarea organismului.

2. Hidratarea intensă

Hidratarea suficientă a organismului rămâne la fel de importantă şi în timpul iernii, când oamenii consumă de regulă mai puţine lichide decât în anotimpul cald. Specialiştii recomandă cel puţîn un pahar cu apă după fiecare băutură alcoolică servită, pentru prevenirea deshidratarii, constipaţiei, oboselii şi acumulării excesive de toxine în organism. Doar un aport bogat de lichide poate asista corespunzător mecanismele naturale de eliminare a substanţelor toxice din corp.

3. Comportamentul alimentar corect

Abuzurile alimentare îngreunează procesele digestive, determinând corpul să nu mai poată procesa corect hrană, absorbi nutrienţii şi elimina reziduurile. Consecinţele imediate sunt instalarea gazelor intestinale, a balonarii şi a stărilor de letargie. Discuţiile de la mesele festive pot fi şi ele nocive pentru digestie, din pricina inspirarii aerului în cantităţi mari din cauza vorbitului în timpul mesei şi a mestecatului deficitar al hranei.

Cea mai bună cale de prevenire a acestor neplăceri este să acordaţi atenţie masticatiei şi să consumăţi porţii bine controlate. După mesele copioase soldate cu simptome digestive, puteţi preveni indigestia şi alte complicaţii prin administrarea unor suplimente alimentare cu enzime digestive.

4.  Protecţia ficatului

Întrucât alcoolul este nelipsit de la mesele de sărbători, acesta reprezintă un real pericol pentru sănătatea ficatului, responsabil cu unul dintre cele mai importante procese de detoxificare. Atunci când funcţia hepatică este suprasolicitată, nu îşi mai îndeplineşte rolul în mod corespunzător. În condiţiile unui exces de toxine, ficatul nu mai poate procesa şi elimina corect produsele reziduale din organism.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine