Pentru cozonacii lui Scarlatescu, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg faina
250 gr zahar
450gr lapte
5 oua
60 gr drojdie
300 gr unt Belgian
500 gr nuca
200 gr rahat
150 gr ciocolata belgiana
30 gr portocala confiata
30 gr coaja de lamaie
Mod de preparare:
1. Amestecăm drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină și lăsăm compoziția să crească la cald până își dublează volumul.
2. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.
3. Gălbenușurile se freaca cu praful de sare.
4. Punem făina într-un vas și turnăm pe rând, amestecând: gălbenușurile, laptele împreună cu zahărul topit și untul, portocala confiata. Frământăm bine până obținem un aluat omogen, consistent și elastic.
5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.
6. Luam apoi o bucată de aluat, o intindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si o rulam. Rulada obţinută o secţionam în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute le împletim şi le ungem cu ou.
7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si le lasăm la dospit aproximativ doua ore.
8. Când aluatul a crescut dam tava la cuptor pentru circa 45 de minute - 1 oră la 160 grade.