2019-11-13 00:08

Raport. Nivelul obezității este intolerabil de ridicat. Rata obezităţii în rândul adulţilor, în continuă creştere

 |  14:20
Raport. Nivelul obezității este intolerabil de ridicat. Rata obezităţii în rândul adulţilor, în continuă creştere

Raportul anual publicat de Trust for America's Health și Robert Wood Johnson Foundation arată că rata obezității în rândul adulților a continuat să crească în 2013 în șase state din SUA și a rămas constantă în restul teritoriului, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit sursei citate, nivelul obezității este „intolerabil de ridicat”, în 20 de state - mai multe decât oricând până în prezent, cel puțin 30 % dintre adulți fiind obezi.

Raportul mai arată că problema ar putea să se agraveze în ciuda nenumăratelor semnale de alarmă trase în SUA. Este pentru prima dată când peste 35 % dintre adulții din Mississippi și Virginia sunt obezi. De asemenea, în 20 de state, o treime dintre adulți sunt obezi, în timp ce procentul obezilor nu este în niciun stat american mai mic de 21 %.

„Nivelul obezității este intolerabil de ridicat, iar disparitățile sunt extrem de îngrijorătoare”, a precizat Jeffrey Levi, directorul Trust for America's Health.

Obezitatea este asociată cu sărăcia, care implică o alimentație mai puțin sănătoasă și traiul în zone mai puțin sigure pentru practicarea sportului și a mișcării în aer liber. Numărul celor care suferă de obezitate extremă a crescut de patru ori în ultimii 30 de ani, aceștia reprezentând 6 % din populația adultă. De asemenea, în ultimele trei decenii, obezitatea a devenit prima problemă pentru sănătatea publică din SUA.

O persoană este considerată obeză dacă are un indice de masă corporală (IMC) de peste 30, și este supraponderală dacă acest parametru se încadrează între 25 și 29,9. IMC se calculează făcând raportul dintre greutate (exprimată în kilograme) și pătratul înălțimii (exprimate în metri).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray