2020-08-13 00:28

Scăderea lentă în greutate nu este mai eficientă decât un regim de slăbire rapidă

 |  12:27
Scăderea lentă în greutate nu este mai eficientă decât un regim de slăbire rapidă

Un studiu australian susţine că scăderea lentă în greutate nu este mai eficientă decât un regim de slăbire rapidă. Cercetarea contrazice sfaturile oferite în mod obişnuit de nutriţionişti persoanelor care urmează un astfel de regim.

Cercetătorii de la Universitatea din Melbourne au realizat un studiu asupra a 204 femei şi bărbaţi obezi, împărţiţi în două grupe. Potrivit concluziilor cercetării, persoanele care urmează o cură de slăbire rapidă au aceeaşi probabilitate de a reveni la greutatea iniţială după terminarea regimului ca şi persoanele care au urmat un program de slăbire lentă.

Primul grup de participanţi la studiu a urmat un regim foarte restrictiv, conţinând doar 450 până la 800 de calorii pe zi, timp de 12 săptămâni. Al doilea grup a redus aportul energetic la 500 de calorii pe zi timp de 366 de săptămâni.

Cei care, la finalul regimului, pierduseră 12,5% sau mai mult din greutatea iniţială au fost supuşi unui program de întreţinere, timp de trei ani. La finalul experimentului, membrii ambelor grupuri au recâştigat în greutate puţin peste 70% din kilogramele pierdute.

"Datele noastre trebuie să îi facă pe cei care emit recomandări clinice privind controlul obezităţii să îşi modifice sfaturile", au precizat cercetătorii.

Studiul a mai descoperit câteva diferenţe pe termen scurt între cele două grupuri: 81% dintre cei care urmau un regim foarte restrictiv şi-au atins scopul de a slăbi, comparativ cu doar jumătate dintre membrii celuilalt grup.

Pe termen lung, nu există însă nicio diferenţă între cele două tipuri de diete, ambele grupe de partipanţi la studiu recâştigând cea mai mare parte a kilogramelor pierdute.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz