2020-07-07 11:13

Secretul gospodinelor: Cum să cureți perfect cada

 |  18:46
Secretul gospodinelor: Cum să cureți perfect cada

Cu siguranță, petele de pe cada din baie ne dau mereu bătăi de cap și, oricât de multe produse de curățat folosim și oricât de scumpe sunt ele, parcă petele galbene se încăpățânează să apară.

Gospodinele ne arată două soluții pe cât de simple, pe atât de ieftine: două ingrediente din bucătăria noastră.

Bicarbonatul de sodiu. Petele vechi prezente pe cadă pot fi îndepărtate cu uşurinţă cu ajutorul bicarbonatului alimentar. Amestecă o parte bicarbonat cu o parte peroxid de hidrogen, aplică soluţia rezultată pe cadă şi lasă să acţioneze timp de 40 de minute, după care şterge cu o cârpă moale.

Dacă întreaga cadă este pătată, ar fi bine să adaugi o cantitate mai mare de soluţie într-un tub cu pulverizator şi să o imprăştii apoi pe toată suprafaţă căzii.

La final, cada se clăteşte cu apă caldă din belşug.

Oţet. Umple cadă cu apă fierbinte şi adaugă în ea 3 litri de oţet şi 4 plicuri de bicarbonat de sodiu. Lasă cada în acest fel timp de 3-4 ore, după care lasă apa să se scurgă şi şterge bine cu un burete înmuiat în detergent de vase sau chiar de rufe. Vei vedea cum cada va fi mai curată şi mai albă ca niciodată. În plus, oţetul dezinfectează, iar în aceste câteva ore ea va fi perfect curată şi dezinfectată.

Dacă nu te încântă varianta în care trebuie să umpli cada cu apă fierbinte, poţi pulveriza cantităţi mari de oţet pe suprafaţa căzii, dar nu înainte de a pune capacul pentru a evita ca acesta să se scurgă, după care se spală cu o cârpă şi apă caldă.

De asemenea, este recomandat să ţii în baie un tub cu pulverizator plin cu oţet şi să împrăştii soluţia pe cadă, după fiecare utilizare. Este adevărat că mirosul este destul de înţepător, însă poţi fii sigură că în aer nu vor mai exista bacterii, iar mucegaiul nu va avea nicio şansă, potrivit ele.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz