2020-06-01 17:20

Sfecla roșie - TRATAMENT pentru diverse afecțiuni, nu doar hrană / Principalele BENEFICII pentru sănătate

 |  10:10
Sfecla roșie - TRATAMENT pentru diverse afecțiuni, nu doar hrană / Principalele BENEFICII pentru sănătate

Încă din antichitate, sfecla a fost folosită nu doar ca hrană, ci și ca tratament pentru numeroase afecțiuni. Astfel, este lesne de înțeles că integrarea acestui superaliment în dieta zilnică aduce după sine o mulțime de beneficii.

Fie că o faceți salată, o amestecați într-un smoothie sau îi beți sucul, sfecla este un super aliment. Săracă în grăsimi, plină de vitamine, minerale și antioxidanți puternici, aceasta este un miracol pentru sănătate.

“Sfecla este bogată în apă: conține aproape 90% apă. Este o sursă excelentă de fibre, acid folic (vitamina B9), potasiu și vitamina C. Această legumă are și un conținut redus de calorii: doar 43 la 100 de grame, deci poate fi consumată chiar și în cazul unei diete cu conținut redus de calorii.

Mai mult, sfecla are un indice glicemic mediu (în jur de 61), dar o sarcină glicemică foarte mică, egală cu 5. Acest lucru înseamnă că nu modifică semnificativ nivelurile glicemice, deoarece cantitatea totală de carbohidrați prezenți în fiecare porție este foarte mică”, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Gianluca Mech dezvăluie câteva dintre principalele beneficii pe care introducerea sfeclei în dieta zilnică le aduce din punct de vedere al sănătății.

“1. Reducerea tensiunii arteriale datorită creșterii oxidului nitric, o moleculă care ajută la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge.

2. Prevenirea constipației.

3. Acțiune antioxidantă, grație betaninei, pigmentul care conferă sfeclei culoarea roșie.

4. Acțiune de purificare datorită conținutului ridicat de apă care favorizează diureza”, explică Gianluca Mech.

 

Câteva dintre beneficiile sfeclei:

Diabetul: Este unul dintre alimentele care stabilizează glicemia pacienţilor cu diabet de tip I şi II.

Hepatita cronică: Sucul de sfeclă roşie protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea acestora şi le stimulează să funcţioneze normal.

Cancerul: Consumată în mod regulat, previne şi tratează leucemia, cancerul pulmonar, de colon, cel rectal şi cel gastric datorită faptului că aceasta este bogată în substanţe antioxidante.

Hipertensiunea arterială poate fi şi ea tratată cu ajutorul sfeclei: O jumătate de pahar de sfeclă roşie pe zi scade tensiunea arterială cu până la 20 la sută din valoarea sa iniţială.

Anemia: Sfecla roşie conţine fier, magneziu şi vitamina B6, putând combate anemia, stimulând procesul de formare a globulelor roşii.

 

foto: www.publika.md


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine